Хитовият сериал "Prison break" тръгва по Нова ТВ

Pinterest LinkedIn +

От 20 октомври стартира излъчването на хитовия американски сериал "Бягство от затвора" ("Prison Break"). 22 серии са включени в първия сезон на поредицата, която ще заеме мястото на сериала "Изгубени" в програмната схема на Нова телевизия.

"Бягство от затвора" се завъртя от американската Fox TV миналата година. Американските зрители вече могат да наблюдават втория сезон на сериала, който тази година бе номиниран за едни от най-престижните телевизионни и ентъртейнмънт награди като Златен глобус, Emmy, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films и спечели статуетката за Любима нова ТВ драма на People's Choice Awards.

Вниманието на критиката привлече и изпълнителят на главната роля в сериала - Уентуърт Милър, който същи получи номинация за Златен глобус.

"Бягство от затвора" проследява напрегнатата история на двама братя - Линкълн Бъроуз и Майкъл Скофийлд. Линкълн е осъден на смърт за убийство и чака присъдата си в затвора "Фокс Ривър".Майкъл е строителен инженер и по стечение на обстоятелствата е участвал в проектирането на въпросното здание. За да спаси брат си, той предприема драстични мерки, татуира на тялото си закодирана схема на затвора, инсценира обир на банка и в крайна сметка успява да влезе във Фокс Ривър, за да помогне на Линкълн. Там той се сблъсква с редица премеждия, а историята започва да се заплита, когато става ясно, че тайните служби също са част от пъзела.

Официален сайт на продукцията: http://www.fox.com/prisonbreak/

Сподели.