Хитовият sci-fi сериал на Стивън Спилбърг - Falling Skies, тръгва по БНТ1

Pinterest LinkedIn +

Новият сериал на Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) - "Падащи небеса" (Falling Skies), тръгва по БНТ 1 през ноември. Световната премиера на сериала беше на 6 юни 2011 година в ефира на американския канал TNT.

Режисьор на хитовата sci-fi сага е Грег Бийман, сценарист е Робърт Родат, а в главните роли са звездата от "Спешно отделение" - Ноа Уайли (Noah Wyle), Муун Блъдгууд и Колин Кънингам. 

За разлика от повечето филмови и ТВ истории за инвазия на извънземни досега, "Падащи небеса" започва след нападението на нашествениците и след като Човечеството вече е изгубило битката си с тях. Извънземните отвличат деца между 8 и 16 години, като прикрепват метални уреди към гръбнака им, които, ако бъдат изтръгнати, ги убиват мигновено.

Ноа Уайли играе Том Мейсън - бивш преподавател в Бостънския университет, превърнал се в боец от съпротивата. Докато пътува с група оцелели, той се опитва да защити синовете си и по някакъв начин да отвоюва планетата от извънземните, които хората са нарекли "скитъри". Последните пращат срещу хората грамадни роботи, които са почти неизтребими, но познанията на Том в областта на военната история му помагат да взима верните решения в различни ситуации. 

Пилотният епизод на "Падащи небеса" по БНТ 1 е на 21 ноември, като сагата ще се излъчва всеки понеделник, сряда и четвъртък от 21:00 часа.


Сподели.