Хип-хоп величието Grandmaster Flash закрива Spirit Of Burgas

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-големите имена в историята на световната хип-хоп сцена, Grandmaster Flash, ще закрие тазгодишното издание на фестивала Spirit Of Burgas 2010.

Носителят на десетки награди Grandmaster Flash ще се качи на основната сцена в Бургас след полунощ на 15 август веднага след DVJ сета на Gorillaz Sound System и концерта на бившия фронтмен на System Оf A Down -  Серж Танкиан (Serj Tankian).

Grandmaster Flash е първият, дръзнал да докосне виниловата плоча с пръсти и да я манипулира така че да създаде ново поколение звуци. Той е изобретателят на теориите Quick Mix и Clock Mix, които сами по себе си представляват различни вариации на скреч техники, експериментирани и въведени за първи път в практиката на хип-хоп диджействането именно от него.Grandmaster Flash е и първият, досетил се през 70-те години да включи MC присъствие в диджейски сет. Тогава момчето от Южен Бронкс сформира и първата си банда Grandmaster Flash and the Furious Five. Сингълът им The Message се превръща в платинен, с което бързо растящата репутация на групата се утвърждава още повече. И ако в онази епоха не е било прието диджеите да композират тракове, то той нарушава и това ограничение.

В афиша на Spirit Of Burgas 2010 (13 - 15 август) присъстват още The Prodigy, Apollo 440, DJ Andy C и MC GQ на 13 август, култовият DJ Shadow на 14 август, Серж Танкиан и Gorillaz Sound System на 15 август.

Предварителна продажба на билети:

Еднодневен фестивален билет - 50 лева
Тридневен фестивален билет - 120 лева
Билети за къмпинга - 30 лева

На входа на фестивала:

Еднодневен фестивален билет - 60 лева
Тридневен фестивален билет - 140 лева

Купи билет за първия ден на Spirit Of Burgas>>
Купи билет за втория ден на Spirit Of Burgas>>
Купи билет за третия ден на Spirit Of Burgas>>
Куи тридневен билет за
Spirit Of Burgas>>
Купи билет за Spirit Of Burgas с осигурен къмпинг>>Сподели.