"Hills of Rock" се завръща през 2024 г., "Кorn" е гвоздеят в програмата на първия фестивален ден

Pinterest LinkedIn +

"Hills of Rock" се завръща през 2024 г. "КoЯn" свирят на 25 юли в първия фестивален ден в Пловдив

Очакваният с нетърпение мащабен български фестивал за рок и метъл музика "Hills of Rock" се завръща с гръм и трясък през 2024 г., а хедлайнерът, който ще запали сцената в първия фестивален ден, е иконичната група "КoЯn".

След прекъсването през 2023 г. фестивалът се завръща на Гребната база в Пловдив и е готов да предостави всичко, за което феновете мечтаят – смазващо сценично присъствие от световни артисти, бясна енергия пред и на сцената, фен преживяване без аналог.

Датите за фестивала догодина вече са ясни – от 25 до 27 юли 2024 г. Пловдив ще посрещне каймака на рок и метъл общността oт фенове и артисти за три незабравими дни с емблемата "Hills of Rock". Билетите са в продажба на ticketstation.bg и са на цени от 99 лв. за еднодневен билет до 180 лв. за тридневен достъп до фестивала.

Движеща сила на триумфалното завръщане на "Hills of Rock" догодина е "КoЯn" – в топ 3 най-желана световна банда за концерт у нас според последните статистически проучвания и анкети сред посетителите на фестивала. Носителите на награди "Грами" пристигат в Пловдив на 25 юли. С 30 години на сцена и стотици музикални награди, мултиплатинената група на Джонатан Дейвис и компания носи енергията на бунта и мрака в текстовете си, които милиони фенове по света знаят наизуст.

"С огромно вълнение вече можем да споделим с вас не само датите за фестивала догодина, но и новината, че "КoЯn" е първият хедлайнер на "Hills of Rock 2024". Благодарим Ви за търпението и лоялността, това далеч не е всичко, което сме подготвили" - споделя Стефан Еленков oт "Fest Team".

В най-скоро време се очакват и още потвърждения от световни имена, издават от промоутърската компания, отговорна за концертите на "Iron Maiden", "Slipknot", "Pantera", Ед Шийрън и др. В първия фестивален ден, на 25 юли, преди вихрушката "КoЯn" на основната сцена на Гребния канал ще излязат още и "Spiritbox" и "Loathe".

"Spiritbox" идват от Канада и носят мракобесието в извънземните вокали на певицата "Courtney LaPlante". Oт 2010 бандата свири експанзивен синтез на прогресив метъл и метълкор, който умело балансира между ярост и красота. "Loathe" е изобретателна, експериментална и еклектична метълкор група от Ливърпул, която съчетава бруталното звучене на дет метъла с неговия прогресив еквивалент, като от време на време преминава към ембиънт и shoegaze. "Loathe" е бандата, която ще бъде „новата любима“ на всички фенове на Deftones мелодиката.

Освен главната сцена "Hills of Rock 2024" в Пловдив ще има още две – партньорските „На тъмно“ и „Строежа“, които вече подреждат атрактивен лайнъп като допълнение към основната сцена и чиито участници ще бъдат обявени скоро.

Всички фенове, които са закупили билети за изданието през 2023 г., което не се състоя, ще могат да ги използват, без да е необходимо допълнително действие от тяхна страна. Припомняме и че всеки, който е закупил промо билет за "Hills of Rock 2023", може избере и да го върне и да получи заплатената сума обратно най-късно до 31. 12. 2023., като попълни формуляр на адрес festteam.bg/plovdiv.

"Hills of Rock 2024" се организира от “Фест Тийм” ООД, част е от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.