"Hills of Rock 2024": Вижте кои нови имена се включват във фестивала!

Pinterest LinkedIn +

Потвърдените групи за фестивала са вече повече от 30

Фестивалът "Hills of Rock 2024" продължава да добавя нови имена в програмата си. Към вече обявените "Bring Me The Horizon", "КoЯn", "Spiritbox" и "Loathe" на основната сцена се присъединяват ощеPAIN, "Skindred", "Imminence", "Baroness" и "Ghøstkid" и "Me And My Devil". "Hills of Rock 2024" ще се проведе на Гребната база от 25 до 27 юли 2024.

Безспорно PAIN са неочакваната изненада, част от програмата на 27 юли, Ден 3 на "Hills of Rock 2024". Много повече от индъстриъл и дет метъл икона, шведският изпълнител и продуцент, фронтмен на култовите "Hypocrisy", един от безспорните лидери на скандинавската метъл сцена  Peter Tägtgren (или просто Пешо)  е име, познато и обичано от стотици български фенове на тежкия звук. През месец май PAIN ще издадат „I Am” – нов албум след осемгодишна пауза, което прави включването им във фестивала още по-вълнуващо.

Към вече обявените "КoЯn", "Spiritbox" и "Loathe" за първия фестивален ден на основната сцена на "Hills of Rock 2024", 25 юли, се присъединяват и "Skindred". Бандата от Уелс съществува от 1998 г., но последният им албум от 2023 е този, който се изкачва най-високо в рок класациите. “Smile” излезе миналата година, а с него "Skindred" се отправиха на дълго турне, в което се включва и фестивалната дата у нас. Характерното за тях смесване на хеви метъл, пънк рок, реге, рага и дъбстеп ще чуем на сцената на "Hills of Rock 2024".

Българската супергрупа "Me And My Devil" открива основната сцена на 25 юли. Психeделични и класически китарни рифове, които любовно срещат поп клавири и индъстриъл звук. Музиката им е мощна, вълнуваща и смела. Секси текстовете и завладяващите видеоклипове добавят към техния дяволски чар и магнетизъм.
На втория фестивален ден, 26 юли, на основната сцена освен сензационните "Bring Me The Horizon" ще се качат още и "Imminence", "Baroness" и "Ghøstkid".

"Imminence" идват от Швеция, корените им са в мелодичния дет метъл и метълкор, но – в комбинация с… виола. Бандата е в състав Eddie Berg, Harald Barrett & Alex Arnoldsson, Peter Hanström и Christian Höijer и вече веднъж са били на сцената на фестивала през 2017 г. Приятелските чувства между музикантите и публиката, която пожела да ги види отново, помогнаха "Imminence" да станат част от програмата и през 2024 г.

Изтънченият атмосферичен метъл на "Baroness", освен че ускорява пулса на публиката, им носи и номинация за "Грами" през 2017 г. Отличителните смели аудио и визуални експерименти на американската банда до голяма степен са благодарение на техния фронтмен John Baizley – вокалист, китарист, художник и арт директор на "Baroness".

С "Ghøstkid" се гмуркаме надълбоко в мрака, но въпреки повърхностната агресия мелодиите им запазват емоционалността и усета на музиката. Ghøstkid, новото име на Sebastian „Sushi“ Biesler (екс "Eskimo Callboy"), заедно с групичката от приятели и съмишленици Steve Joakim, Jan Marco Heinz, Chris Kisseler и Stanislaw Czywil, се качват на сцената на 26 юли.

На 25, 26 и 27 юли 2024 г., освен световните артисти на основната сцена, на Гребната база в Пловдив ще има и още две партньорски сцени. "На тъмно" и "Строежа" тази година са селектирали едни от най-интересните и любими артисти от българската музикална сцена и любопитни международни включвания. На сцената на "Строежа" се качват "Babyface Clan", ТДК, "Жлъч"/Григовор/Гена, АLI, "No More Many More", "Amoral", O.H., "Nocktern", "Gigashadow". Пак там ще се случат и три любопитни риюниънa – "Портокал", "Кокоша глава" и "Panican Whyasker" се събират специално за фестивала в Пловдив. Най-бързо набиращата скорост словенска банда – "Joker Out"  e международното участие на фестивалната сцена на софийския клуб. Те разпродават концертите си в цяла Източна Европа и са определяни като следващата голяма инди група в световен мащаб.

На партньорската сцена "На тъмно" вносните имена идват с испански темперамент и интернационален парти език  "La Ganga Cale" и N.O.H.A. От българска страна засега са потвърдени Керана и Космонавтите, "Цар Плъх", SEVI, "Fyeld", "Coolden", "Спални места", "Toy Letters", "The Fourtones".

Тридневни и еднодневни билети за фестивала има в мрежата на www.ticketstation.bg и в магазини "На тъмно". Групите, които ще свирят на трите предвидени сцени – Main Stage, "Строежа" и "На тъмно"  засега са общо 33, но в най-скоро време се очакват и още интересни анонси и нови потвърждения от световни имена от лагера на "Fest Team".
Сподели.