Хиляди се забавляваха на концерта на Sting

Pinterest LinkedIn +

Над 15 000 почитатели на Sting от цялата страна и на всички възрасти се забавляваха безкрайно на концерта на звездата вечерта на 12 юни на стадиона в Несебър.

Концертът е част от световното му турне Broken Music Tour, на което той представя най-големите си хитове от 30-годишната си кариера с The Police и като солов артист.

Подгряващата група Fiction Plane с фронтмен първородния син на Sting, Joe Sumner, заби точно в 20:00 часа, малко след като стадионът се напълни с хора, които си създадоха пикник атмосфера на тревата с бира, безалкохолни и пуканки.

Музиката на групата, макар и изсвирена със завиден ентусиазъм, не блесна с особена оригиналност и приличаше на смесица от популярните в момента във Великобритания Keane, Coldplay и други подобни групи. На моменти вокалите на Sumner приличаха на дрезгавия глас на знаменития му баща, а китарите странно напомняха тези на U2.

Самият Sting излезе с тричленната си група точно в 21:05 ч., малко след като се смрачи достатъчно, и взриви публиката, която остави бирите и пуканките и се премести напред към сцената.


Sting на стадиона в Несебър Сн. Avtora.com

Легендарната звезда, която свири за втори път в България след незабравимия концерт преди 10 години в зала 1 на НДК в София, изсвири стегнат сет като редуваше най-големите си хитове с някои от по-малко известните си парчета. Публиката танцува, пляска в такт и пя заедно с него най-популярните му песни, като "If I Ever Lose My Faith", "Fiedls of Gold", "Shape of My Heart", "Englishman in New York", "If You Love Somebody Set Them Free" и "Every Breath you Take".

Освен песни от соловата си кариера, Sting изпълни и първия хит на The Police, "Roxanne"който ги изстрелва към световната слава в края на 70-те години на миналия век. По средата на парчето се получи нещо като джем сешън, в който бяха включени и куплети от друг голям хит на групата "I can't Stand Losing You".

Впечатление направи фактът, че на сцената практически липсваха специални ефекти, с изключение на няколко малки екрана, на които се поржектираха абстрактни образи, балончета и светлинки. Самият Sting, облечен в черен костюм, през повечето време стоя на едно място на сцената. Перфектно представената качествена музика, обаче, напълно компенсира липсата на някакви по-особени зрелища, с които други музиканти обичат да се гордеят и хвалят.   

Още в началото на концерта откъм морето се зададоха тежки сиви облаци, които надвиснаха заплашително над близките хотели, а към средата на сета на Sting започна и да присвятква под притеснените погледи на публиката. За късмет, обаче, големият порой не се състоя.

Концертът, който продължи малко повече от час и половина, завърши с кратък бис, на който Sting изпя "Desert Rose" и завърши с баладата "Fragile", на чийто припев "On and on the rain will fall like tears from a star", съвсем в унисон с текста, заваля лек летен дъждец.

Музикантът е заминал от България веднага след концерта си, докато екипът му все още е тук, научи Avtora.com от Ивайла Бакалова (Pick & More).

 

Сподели.