Heroes of Might and Magic V: Tribes of the East

Pinterest LinkedIn +

Жанр: TBS
Година: 2007
Издател: Nival/Ubisoft
Системни изисквания: CPU 1,5 GHz , 1 GB Ram,DX 9 128MB Video, HDD 4 GB, Win XP/Vista
Брой DVD: 1
Мултиплейър: Не

Епичен край на приключенията

Петата част на епичната поредица "Heroes of Might and Magic" се чакаше с много смесени чувства. Тройката бе достигнала култов статус и все още се играе, а четвъртата част бе откровен провал. На всичкото отгоре - родителите на поредицата 3DO хлопнаха кепенците и разработката бе поета от руската фирма Nival. За това всички бяхме повече от очаровани, когато петицата излезе и се оказа не просто преписване на старите идеи, а истински иновативен шедьовър и достойно продължение на поредицата.

Варварското нашествие

Heroes of Might and Magic V: Tribes of the East е втори и последен експанжън за Heroes of Might and Magic V. В него се разказва за борбата за независимост на новата фракция в играта - тази на орките (в предния експанжън расите в играта бяха разширени с племената на джуджетата).Орките поставят акцент на думата "Might" в "Might and Magic". Техните единици и герои са слаби магьосници, но за сметка на това са чудесни воини. Разполагат със силни войници, като кентаврите и циклопите, но почти нямат стрелкови единици и магове. Тъй като не могат да използват конвенционалните заклинания, те подтискат магията в опонентите си и имат силна защита от вражески чародейства.

Основният опонент на варварите са магьосниците (традиция в Might and Magic митологията) и за това варварите са изключително добри срещу тях (както хората пък са много функционални срещу некромантите). Но варварите са идеално балансирани и в сражения с другите фракции. Стига да помните максимата, че "Най-добрата защита е атаката". Играта с тях трябва да е агресивна и бърза, ако искате да победите, което може да не се понрави много на по-дефанзивноориентираните играчи.

Новите дрехи на царя

Нововъведенията не свършват само с новата фракция. Всички други същества получават по опция за още един ъпгрейд - като новополучените гадинки са съвсем нова единица, с различни умения и характеристики от оригиналните. Така може трима играчи, играещи с три еднакви фракции да използват коренно различни единици и стратегии.Освен това по картата са разпръснати много нови сгради, предлагащи ви различни опции, като да махнете някое от уменията на героя си срещу определена сума пари например.

Това, което ще се хареса най-много на мултиплейър феновете е опцията за случайно генериране на карти. Само задавате параметрите за броя играчи, ресурси, врагове и типа терен и оставяте всичко в ръцете на РС-то. Това определено е силен коз за играта, тъй като предварително въведените карти са малко като количество и бързо се научават наизуст.

Сайт: www.mightandmagic.us.ubi.com
Сподели.