Helloween с нов концерт в България, идват заедно със Stratovarius

Pinterest LinkedIn +

Немската пауър метъл машина Helloween ще стъпи за пети път в България на 23 януари 2011 година.

Германците ще забият в столичната зала "Христо Ботев", за да представят у нас последния си албум 7 Sinners. Специален гост в предстоящото световно турне на бандата ще бъдат не по-малко популярните финландци от Stratovarius, които също ще видим и чуем на горепосочената дата.

Те вече бяха у нас в началото на тази година, когато изнесоха самостоятелен концерт за удоволствие на хилядите си български фенове.


Helloween

Иначе Helloween гостуват в страната ни по покана на Loud Concerts. Билетите за шоуто се пускат в продажба от 30 юли, като първите 100 ще са с промоционална цена от 35 лева. След изчерпването на това количество ще се продават по 40 лева, а в деня на концерта - по 50 лв.

Самата група е основана в началото на 20 век и е считана за една от първите и и най-известни пауър метъл групи в историята. Запазена нейна марка са й песните със забавни текстове, а името е създадено като пародия на празника Halloween и не случайно символ на групата е тиква с изрязани очи, нос и уста.


Stratovarius

Настоящият състав на Helloween се състои от: Andi Deris – вокал, Michael Weikath – китара, Sascha Gerstner – китара, Markus Grosskopf – бас и Daniel Löble – ударни.  

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.