HD ремастерирана версия на Cave Story с нови игрални режими излезе в Steam

Pinterest LinkedIn +

Издаденият през 2010 г. WiiWare римейк на култовия платформ адвенчър Cave Story на Daisuke Amaya, по-известен с артистичното си име Pixel, отново излезе за PC, но този път в HD ремастерирана версия с шест нови игрални режима и опция за свързване с USB контролер.

Озаглавена Cave Story+, играта, препоръчвана горещо на феновете на 2D класики като Metroid, чието действие се развива в пещерите на летящ остров, населен със заекоподобни хуманоиди, може да бъде закупена от Steam срещу $8.49.
Онези играчи, които предпочитат оригиналната визия на Cave Story, могат във всеки момент да превключват от HD резолюция на 320x240 пиксела – опция, която бе интегрирана и в HD XBLA рестарт рилийзите от сериите Monkey Island. Саундтракът на играта, създадена от независимото студио Nicalis в сътрудничество с Pixel, също е ремастериран, а сред новите режими, включени във версията, налична в Steam както за PC, така и за Mac, са Boss Rush и Wind Fortress.

На 11 ноември по магазините в Европа излезе и Cave Story 3D – друг римейк на Cave Story с триизмерни графики, създадени специално за възможностите на Nintendo 3DS, и опцията за игра с талисмана на NIS – Prinny. Поради огромната популярност на WiiWare версията на Cave Story, Nicalis планират да създадат DSiWare портове на  Ikachan и Guxt на Pixel.

Сподели.