Харисън Форд размаха пищова като Уайът Ърп в нов филм по Макс Алън Колинс

Pinterest LinkedIn +

Харисън Форд (Harrison Ford) ще изпълни главната роля в предстоящата екранизация по романа Black Hats на американския автор на бестселъри Макс Алън Колинс, с чиято реализация са се заели Базил Иваник (продуцентът на The Town, Clash of the Titans и предстоящото му продължение, както и на обявения A Star is Born на Клинт Истууд) и Джейсън Нетър (продуцент на Wanted с Анджелина Джоли).

Black Hats излезе на книжния пазар през 2007 г., подписана от името Патрик Кулхейн - един от творческите псевдоними на Колинс, чиято обширна библиография включва още графичната новела Road to Perdition, адаптирана в едноименния филм от 2002 г. с участието на Том Ханкс.

С адаптацията на романа се е заел Кърк Джонстад (Kirk Johnstad) - съавторът на сценария на 300 и неговото продължение The Battle of Artemisia, и едноличен автор на скрипта към драмата The Last Photograph, в която ще участват Шон Пен (Sean Penn) и Крисчън Бейл (Christian Bale). Black Hats проследява сблъсъка на остарелия Уайът Ърп (легендарния стрелец и пазител на закона от Додж Сити, изпълняващ централната роля в прочутия уестърн от 1993 г. - "Тумбстоун") с издигащия се в йерархията на нюйоркската мафия Ал Капоне.

Въпреки напредналата си възраст (самият Харисън Форд навърши 69 години на 13 юли), Ърп решава да се противопостави на Капоне, с когото се е забъркал синът на верния му приятел Док Холидей, не без помощта на своя бивш заместник Бат Мастерсън - сега изтъкнат спортен журналист в New York Morning Telegraph.

Black Hats все още няма режисьор, нито планирана дата на издаване, но още тази седмица Форд ще се завърне на голям екран с научно-фантастичния екшън Cowboys & Aliens на Джон Фавро.

Сподели.