Хари Потър в битка в Първата световна война в екранизация по роман на Ерих Мария Ремарк

Pinterest LinkedIn +

Отличената с две награди Emmy за работата си по медицинската ТВ драма "Спешно отделение" (ER) и трикратно номинирана от Американската гилдия на режисьорите 59-годишна Мими Ледър (Mimi Leder) ще режисира новата кино адаптация на един от най-известните романи на Ерих Мария Ремарк - "На западния фронт нищо ново". Издадено през 1928 г., произведението е филмирано за първи път през 1930 г., а през 1979 г. е пренесено на малкия екран в 150-минутен филм с участието на Ричард Томас (Richard Thomas).

Заета предимно с телевизионни продукции през последните десет години, Ледър постигна признание като кино режисьор в последните няколко години от миналото хилядолетие с лентите The Peacemaker, Deep Impact и Pay It Forward.

Заедно с нея по продукцията на All Quiet on the Western Front работят Иън Стокъл и Лесли Патерсън, които са написали и адаптирания сценарий. Действието в него се развива в последните 24 часа от Първата световна война, която, по думите на Ледър, ще бъде представена максимално достоверно, без каквато и да било романтика.

Стартът на снимките е планиран за края на 2012 г. като цялата продукция вероятно ще бъде осъществена в Европа. Преди повече от година интерес към главната роля във филма прояви Даниел Радклиф (Daniel Radcliffe), който неотдавна приключи снимките на първия си игрален пълнометражен филм след края на фентъзи сагата Harry Potter - The Woman in Black, чийто рилийз е планиран за 2012 г.

Между Harry Potter and the Order of the Phoenix и Harry Potter and the Half-Blood Prince той се снима и в телевизионната биографична драма на BBC My Boy Jack за писателя Ръдиърд Киплинг и неговия 17-годишен син Джак (Радклиф), изчезнал по време на Първата световна война.

Сподели.