Хакери откраднаха и разпространиха ключови детайли за The Witcher 3

Pinterest LinkedIn +

Документация от разработката на The Witcher 3: Wild Hunt, съхранявана в Google Drive директорията на служител на CD Projekt Red, е била открадната от неизвестни извършители, които са си осигурили достъп до нея без да са оторизирани от собственика.

В резултат на това голям обем важна информация, разкриваща съществени детайли от играта на полското студио, до чиято премиера остава повече от половин година, може да стане достояние на всеки заинтересован.

CD Projekt Red потвърди кражбата на документите и настойчиво съветва феновете да не се осведомяват за съдържанието им, тъй като това би могло да попречи на пълноценното им изживяване от изиграването на играта, произтичащо от неизвестността за последствията от взимането на едно или друго решение в хода й и най-вече за финала й.

От студиото искат също така да уверят аудиторията на The Witcher – една от най-високо оценените ролеви игри в последните години – че изтичането на файловете по никакъв начин няма да повлияе върху производствения цикъл на Wild Hunt, чиято актуална премиерна дата остава февруари 2015 година.

Онези, които все пак искат да се запознаят със съдържанието на откраднатите документи, могат да ги открият в 4chan и Reddit.

Сподели.