GZA 'The Genius' идва в България

Pinterest LinkedIn +

GZA 'The Genius' идва в разгара на лятото в България, за да представи своето шоу на 16 юли в столичната зала Христо Ботев, научи Avtora.com. Хип-хоп иконата ще придружават диджей и култовия ЕмСи Killah Priest.

Организатор на събитието е New Music Agency.

Билетите за концерта на GZA в София вече могат да бъдат закупени ексклузивно в мрежата на Ticketstream Bulgaria

Цената на билетите е:
до 18 Юни - 15 лв
от 19 Юни до 30 Юни - 20 лв
от 1 Юли до 15 Юли - 25 лв
в деня на концерта - 30 лв

***

Геният на Wu Tang Clan е роден е на 22 Август,1966 година, в Staten Island, Ню Йорк.

Известен главно със сложните си метафори и лека , прецизна техника на рапиране, GZA е един от най-добре приетите от феновете член на Клана, както за приноса му към албумите на Клана, така и заради самостоятелните му албуми. Въпреки че е роден в Staten Island , GZA прекарва детството си при роднини в други квартали на New York, като през това време започва да посещава Soundview в Brooklyn, където става свидетел на раждането на хип-хопа и се запалва силно по римите на първите МС-та.

Братовчедите му RZA и ODB са вдъхновени от GZA и също бързо се запалват по рапа, като GZA учи RZA да рапира, а RZA от своя страна учи най-младият - ODB. Тримата формират групата All in Together Now, а през 1992 г. - Wu Tang Clan.

"Liquid swords", първият солов албум на GZA излиза през 1994 г. Този албум и днес се приема за една от най-добрите Wu продукции.

Следващият албум на GZA е озаглавен "Legend of Liquid Sword" и излиза през 2002 година. Приет е доста добре от критиците като песента “Uncut Material” е първата, включена в Wu албум песен, продуцирана от GZA. През 2004 година той записва компилация с най-големите си хитове, озаглавена "Collection of Classics".

GZA започва да работи с Dj Muggs над албум "Grandmasters" през 2005 г. Дискът излиза на 25 октомври като получава много добри оценки и донася на GZA и Dj Muggs признанието, че все още не са загубили формата си. Двата направиха турне в подкрепа на "Grandmasters", което въпреки очакванията не премина през България.

Затова пък вместо с Muggs, GZA присига в България с MC Killah Priest.

Priest изгрява на хип-хоп сцената през 1994 г., записвайки реплики в две от песните, включени в албума "6 Feet Deep" на Gravediggaz. Скоро след това се появява в два албума на членове на Wu-Tang Clan - "Return to the 36 Chambers: The Dirty Version" на Ol' Dirty Bastard и "Liquid Swords" на GZA. Във втория е включено солово парче на Killah Priest "B.I.B.L.E. (Basic Instructions Before Leaving Earth)".

Също през 1995 г. Priest сформира Sunz Of Man с рапърите Hell Razah, 60 Second Assassin и Prodigal Sunn.

Първият му солов проект излиза през 1998 г. през Geffen Records. Озаглавен е "Heavy Mental" и включва препратки и алегории от Библията. Скоро след това Priest се отдръпва от Клана, напуска Sunz Of Man и издава втория си солов албум - "View From Masada".

Тази година Killah Priest отново подготвя албум. Озаглавен The Offering, в него участват Nas, Canibus & 4th Disciple и Hell Razah.

Подробности за шоуто на 16 юли Тук.

Сподели.