Групата на Zakk Wylde ще подгрява Black Sabbath в София

Pinterest LinkedIn +

Късно снощи станаха известни подгряващите групи на мега-звездите от Black Sabbath, съобщиха за Avtora.com организаторите от SME. Международен съпорт ще бъде рок-иконата Зак Уайлд (Zakk Wylde) с неговата група Black Label Society.

Зак започва да свири с Ози Озбърн (Ozzy Osbourne), когато е на 20 години, през май 1987 г. Тогава получава и името си „Уайлд”, по очевидни причини.

Ози представя Зак като свой нов китарист в Хард Рок Кафе в Ню Йорк, на 15 декември 1987 г. Зак Уайлд прави своя дебют с Ози Озбърн в албум от 1988 г., с "No Rest For The Wicked." През периода, когато работи с гениалния Ози, той е и съавтор на повечето от легендарните парчета, написани тогава.

Зак бързо става голяма личност в съсловието на китаристите, заради своя неповторим и уникален звук и стил. Той е китаристът, за когото казват, че поддържа живо изкуството на китарното соло. След раздялата с Ози, Уайлд започва работа по солови проекти, между които триото Pride & Glory, а през 1998 г. основава култовата банда Black Label Society. От 2004 насам Black Label Society са неизменно сред участниците на прочутия Оз Фест.

От наша страна на сцената ще излязат достойните представители на българския рок – Sheky and the Bloody Boys и Ахат.

Грандиозният концерт на Black Sabbath на 23 юни на стадион "Локомотив", София е в рамките на големия летен музикален фестивал Арена Музика.

За информация на феновете, билетите за концерта са вече в продажба с цени от 30 и 35 лева. Те могат да бъдат закупени от Билетен център на НДК, Фънкис Мюзикхол и в музикалните магазини в по-големите градове на страната.
Сподели.