Група Конкурент навършва 20 години, планира национално турне

Pinterest LinkedIn +

Група Конкурент започва кампанията по честването на 20-годишния си юбилей с промоция на ново видео, научи Avtora.com. На 4 април от тя ще представи клипа на песента “Докосни ме”, както и специално акустично шоу в съпровод на струнен квартет.

Събитието ще е от 19:00 ч. в столичния клуб “Амор”.
 
През юни т. г. Конкурент ще вземат участие в концерта “20 години по-късно”, който ще се проведе в София заедно с Ера, Ахат и Stage Dolls (Норвегия).
 
През есента на бандата, подгрявала за Whitesnake и Glenn Hughes при гостуваният на бившите Purple-и и групите им в България, предстои национално турне, озаглавено “20 години Конкурент”.
 
Тогава се очаква да излезе и юбилейният компактдиск “The Best of Konkurent”, а също unplugged версии и неиздавани парчета. В момента Конкурент са в състав Емил Анчев – вокали, Владимир Георгиев – барабани, Явор Петров – бас, Николай Николов – китара, Йордан Тодоров – клавишни и Явор Недев – клавишни, китара.
 
Досега квинтетът е издал 5 албума, предпоследният от които, "Нещо Влажно", е класиран от сайта www.heavyharmonies.com в топ 10 на най-добрите албуми на всички времена.No.5 е “Бягство от Рая” от 2002 г., издаден от  Рива Саунд.
 
Повече за Конкурент ТУК.
Сподели.