Григор Димитров: Гордея се, че съм българин

Pinterest LinkedIn +

След като постигна историческата си победа на корта и стана новият №3 в световния тенис, Григор Димитров даде интервю за CNN, по време на което заяви: "Гордея се, че съм българин".

"Тази победа значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Гордея се, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това. И наистина е страхотно, когато след всеки мач виждам всички тези знамена, цялата атмосфера... Чувствам се като у дома.

Толкова е хубаво, когато постигнеш нещо такова за страна като моята. Ние имаме традиции в тениса, чували сте за сестрите Малееви", не пропусна да отбележи Димитров. 

Чрез интервюто 26-годишната звезда отправи и важно послание към всички упорити и трудолюбиви хора: "Бих искал това да бъде пример не само в спорта, а за упоритата работа във всяка област. Защото няма значение откъде си − ако имаш големи мечти и ако вложиш достатъчно труд, себеотдаване и страст за постигането им, всичко това дава резултат".

Григор Димитров се изкачи до третото място в световната ранглиста след вълнуваща победа над срещу Давид Гофен в Лондон (на 19 ноември 2017 г.), която беше посрещната с възторг от хиляди българи по целия свят.

Сподели.