Griffin PowerDock 5 – това не е скара

Pinterest LinkedIn +

Зареждането дори само на един телефон е досадна работа. Трябва да го "вържеш" към стената за няколко часа, а ако някой ти се обади, си принуден да говориш така, както си е закачен, все едно си някой пещерен човек от тъмните години преди 2000-та.

За добро или лошо, много от нас вече имат по няколко телефона, а като добавим към тях и различни MP3 плейъри, таблети, гейм конзоли и летящи роботи... бъркотията става пълна.

На помощ идва малката, но полезна джаджа Griffin PowerDock 5 (цена 199 лв.). На пръв поглед тя малко прилича на скара, но не бързайте да мятате кебапчетата върху нея – силата й е другаде. Това е устройство, с което можете да зареждате до пет хай тек играчки едновременно – било то смартфони, iPad-и или нещо друго с USB порт.

Устройствата, които ще зареждате, се поставят в "гнезда" между две прозрачни пластмасови преградки. Те са достатъчно широки, че да поберат таблет заедно с калъфа му. Цялата тази структура ще ви спести доста място и опасения от надраскване на екрани, след като телефоните ви няма да са разхвърляни навсякъде из къщата, полегнали върху неподходящи повърхности.

Освен с практичност зареждачката може да се похвали и с отлична визия, особено ако се снабдите с по-къси кабелчета, така че да няма стърчащи във всички посоки жици. Griffin PowerDock 5 определено е създаден с мисъл да си партнира с Apple джаджи. Можете да го ползвате и с други устройства, разбира се, електричеството си е електричество, но черно-белият дизайн с прозрачни елементи практически копира стила на ябълковата компания.

Единствената ни забележка е свързана с цената, която е доста висока за устройство, което в крайна сметка върши само едно нещо – зарежда други, по-умни машинки. Но пък Griffin PowerDock 5 се е специализирал в една задача и я върши наистина добре: по отношение на функционалността му няма за какво да го разкритикуваме. Само не го оставяйте в кухнята, да не би половинката ви да нареди в него измитите чинии...

Купи Griffin PowerDock 5 ТУК

Сподели.