Green Day започнаха записите на нов албум

Pinterest LinkedIn +

Деветият студиен албум на Green Day вече е в процес на звукозапис, обяви лично фронтменът на американската пънк рок банда - Били Джо Армстронг (Billie Joe Armstrong), чрез съобщение в Twitter.

"Честит Свети Валентин! Официално започнахме записите на нов албум днес. It's F**K TIME!!!!", написа Армстронг в телеграфната социална мрежа, без да уточнява дали последното изречение е името на предстоящия проект.

Думата с "F" като цяло е сред най-експлоатираните в речника му, но намери място и в заглавието на първия концертен албум на Green Day - Awesome as Fuck, който се появи през март 2011 година.

Горе-долу по същото време Били Джо Армстронг разкри, че вече разполагат с тридесет парчета за наследника на 21st Century Breakdown, а повече от половината от тях бяха включени в сетлиста на групата за тайното им шоу в Коста Меса, Калифорния, което се състоя на 11 август 2011 година.

Една от новите песни - Amy, е посветена на Ейми Уайнхаус, която почина около три седмици преди този концерт, но дали ще бъде включена в предстоящия албум, все още не се знае.

21st Century Breakdown излезе през май 2009 г. и макар да не достигна мащабите на комерсиалния успех на American Idiot (6 млн. копия в САЩ, 14 млн. - в цял свят, 7 награди на MTV), подобно на него спечели Grammy за "Най-добър рок албум" и има платинен сертификат от RIAA за един милион продадени копия в САЩ.

Междувременно, мюзикълът по American Idiot, който постигна огромен успех на Бродуей и в който Армстронг участва за определен период от време, се пренесе в Oriental Theatre в Чикаго, а предстои да бъде поставен и в Сан Франциско, където ще приключи театралния сезон в средата на лятото. American Idiot ще бъде адаптиран и в широкоекранен филм, сред чиито продуценти е Том Ханкс.

Сподели.