"Green day" разкриват новия сингъл от предстоящия си албум "Father of all..."

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от "Green day" издадоха най-новия си сингъл "Father Of All…" – водещ трак към едноименния им албум, който ще излезе 7 февруари 2020 г. 

Освен това рок иконите анонсираха, че се впускат в глобално турне по стадионите с колегите си от "Fall Out Boy" и "Weezer". То ще бъде наречено "The Hella Mega Tour", ще стартира на 13 юни в Париж и ще посети градове в Европа и Северна Америка. В допълнение "Green day" планират и серия солови изпълнения из Европа и Азия. Дата в България засега не се предвижда.

Формирана през 1986 г. в Бъркли, Калифорния, бандата е една от най-успешните групи на всички времена с над 70 милиона продадени записи и 10 милиарда аудио-визуални стрийма по цял свят. Пробивният им албум от 1994 г. "Dookie", от който бяха продадени над 10 милиона копия и който се сдоби с диамантен статус, е широко известен с това, че популяризира и съживи интереса към пънк рок жанра и излъчи голям брой сингли, които оглавиха музикалните класации.

През 2004 г. "най-влиятелната банда на своето поколение" (според изданието "Entertainment Weekly") издаде и рок операта "American Idiot", която спечели награда "Грами" за най-добър рок албум. През 2010 г. "American Idiot" дебютира и като спектакъл на Бродуей, който беше приетадоста добре от критиците и от публиката.

Сподели.