Gravity-Co с нов, "италиански" клип

Pinterest LinkedIn +

От началото на януари по българските телевизии се завъртя новият клип на Gravity-Co. Видеото е към парчето "Paper Trail" от третия албум на групата, озаглавен "Mixedup" и е заснето на кинолента. Повече за създаването на песента и клипа за Avtora.com разказва барабанистът Стефан Попов.

.: Здравей! Ще разкажеш ли нещо повече за най-новия клип на Gravity Co?

Стефан Попов:
Визията на клипа е интересна, даже бих я нарекъл странна, защото ние почти не участваме във видеото. През цялото време върви един човек с един телевизор на главата, а ние само от време на време се появяваме на екрана. Идеята на клипа е да внуши колко е трудно в големия град да имаш собствено мнение и как медиите промиват мозъка на човека.

.: Откъде дойде тази идея?

СП:
Клипът е сниман от италианския режисьор Армандо Костантино (Armando Constantino), който преди това е правил клипове за St. Germain. От Армандо дойде идеята за визията на клипа. С него се познаваме от доста време - той беше дошъл в България по някакъв повод преди няколко години, стана ни фен и винаги е бил в първите редици на концертите ни. Отдавна се каним да работим заедно, докато накрая това се случи.


Стефан Попов от Gravity-Co

.: Защо избрахте да направите клип точно на тази песен?

СП:
Това е едно от най-готините парчета, които сме правили. Получи се много спонтанно. Любовно е. С автора на текста песента Борис Чеширков работим за пръв път. Преди той да напише текста, вече бяхме нахвърляли грубо парчето, а след като получихме текста, се наложи да променим изцяло мелодията и да я напишем отново - нещо, което никога до сега не ни се беше случвало.

.: Един страничен, но актуален въпрос: защо не участвате в "Евровизия"?

СП:
Не, в такова нещо никога не искаме да участваме. Сега както има две-три групи, продуцирани от БНТ, със сигурност те ще минат доста напред в класирането. Доколкото знам единият е Коцето от Медикус, сигурно ще бъде доста весело. Другите - повечето не съм ги чувал. Критериите и комисията на този конкурс не ми допадат много.

.: Какво друго да очакваме от Gravity Co в скоро време?

СП:
За Деня на влюбените - 14 февруари - планираме участие на живо в Backstage, което ще бъде първото ни излизане на клубна сцена в София.

Сподели.