"Господарят на танца" Michael Flatley с нов келтски сюжет

Pinterest LinkedIn +

Световно известният танцьор и хореограф Майкъл Флейтли (Michael Flatley) е подготвил първия си нов спектакъл от 7 години насам. "Celtic Tiger", наследник на "Riverdance" и "Lord of the Dance", ще бъде представян в продължение на една година по целия свят, в турне, започващо на 9 юли в Будапеща.

Представлението "Celtic Tiger" - драматизация на ирландската история, е коствало на Флейтли години работа и милиони лири за сценична реализация. Последните няколко месеца от подготовката за шоуто и турнето, 46-годишният Флейтли е танцувал по 12-16 часа на ден, а всяка сутрин, точно в 6:00 часа, се е отдавал на изтощителни фитнес занимания.

"Riverdance" и "Lord of the Dance" - триумф на симбиозата между келтската музика (композирана от Ronan Hardiman) и съвършения танцов синхрон на близо 50 души, са видени наживо от над 10 милиона души, сред които и няколко хиляди българи, при гастрола на "Lord of the Dance" през 2001 година в България. Флейтли - отново хореограф и солист, се надява да постигне същия успех и с "Celtic Tiger", който има цифровото изрежение от $1,6 милиона приходи на седмица.

Не случайно, краката на Майкъл Флейтли са застраховани за $40 милиона долара.

Сподели.