Горещи тела (Warm Bodies)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013, 97 мин. Режисьор: Джонатан Ливайн Сцеанрист: Джонатан Ливайн С участието на: Джон Малкович, Тереза Палмър, Аналей Типтън, Никълъс Холт, Дейв Франко, Роб Кордри, Кори Хардикт и др. Хорър.

За филма:

Сценарист и режисьор на Warm Bodies е Джонатан Ливайн, когото повечето от вас вероятно свързват с хитовата лента 50/50 с Джоузеф Гордън Левит. Този път обаче Ливай се връща отчасти към хорър жанра, в който е и първият му пълнометражен филм All the Boys Love Mand Lane.

Сценарият на Warm Bodies е базиран на едноименния роман на Айзък Мариън. Всъщност лентата е определяна като "романтична зомби комедия" и проследява любовната история между тийнейджърка и зомби.

Главните роли в Warm Bodies са поверени на Никълъс Холт, (когото повечето от вас вероятно свързват с Clash of the Titans и X-Men: First Class, но може да сте гледали и в комедията About a Boy с Хю Грант и в хитовия британски сериал Skins), както и на Тереза Палмър (позната на кинофеновете с ролите си в The Sorcerer's Apprentice, I Am Number Four и Wish You Were Here).

Към актьорския състав на лентата се присъединява и двукратно номинираният за "Оскар" Джон Малкович, чиито роли в laces in the Heart, Dangerous Liaisons, Being John Malkovich, In the Line of Fire и Burn After Reading са повече от запомнящи се.

Историята:

R (Никълъс Холт) е зомби. След зомби-епидемия навсякъде цари разруха и скитат зомбита. Само че R не е съвсем като другите. Когато среща Джули (Тереза Палмър) - една от малкото оцелели човешки същества - той я спасява от нападението на останалите зомбита.

Тя разбира, че R е различен и между двамата възниква странна връзка, в която се преплитат стремеж към оцеляване, романтика, вълнение и често комични ситуации, които обаче ще променят много неща, може би дори целия свят.

Сподели.