Голият Деян Донков блесна на плаката на "Калигула" (Снимка)

Pinterest LinkedIn +

Провокативният плакат на голия Деян Донков разбуни духовете в социалните мрежи.

Проектът представя новата постановка на режисьорката Диана Добрева "Калигула", чиято премиера в Народен театър "Иван Вазов" ще се състои на 27 октомври от 19 ч. В представлението, което ще бъде играно още на 9 и 18 ноември, както и на 18 и 31 декември, актьорът влиза в ролята на император Калигула. Създател на пиесата е Албер Камю.

Освен Донков на сцената ще излязат и актьорите Жорета Николова, Александра Василева, Йордан Биков, Деян Ангелов, Биляна Петринска, Елена Петрова, Йосиф Шамли, Зафир Раджаб, Стефан Къшев, Вяра Табакова, Цветан Пейчев, Калоян Стойчев, Кирил Недков, Албена Ставрева, Славена Зайкова, Елица Йовчева, Ирина Митева, Ахмед Юмер, Александър Евгениев и Димитър Димитров.

Костюмите и сценографията са дело на Нина Пашова, музиката − на Петя Диманова, Петър Иванов ще изпълнява музика на живо, а автор на хореографията е Ангелина Гаврилова.

На българска сцена в образа на Калигула, останал в историята с прозвището Лудият император, се превъплъщава и Димо Алексиев в постановката на Явор Гърдев, поставена през 2008 г. от Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров".

Сподели.