Големите имена в малките филми

Pinterest LinkedIn +

На 27 март стартира най-новият проект на "Позор", представящ ни късометражни филми на популярни режисьори с не по-малко известни звезди от света на киното и музиката.

Първата програма от проекта  „От Вим Вендерс  до Емир Кустурица” включва шедьоври на носителите на „Златна  палма” от фестивала  в Кан Вим Вендерс (”18 километра до Трона”), Чън Кайгъ (”Алеята със скритите цветя”) и Емир Кустурица (”Дъжд в Рая”).

Освен тях ще бъдат показани „Когато сделката се провали” на номинирания за „Оскар” Бенет Милър, с участието на Скарлет Йохансон, „Триъгълникът” на скандалната Суук Ин Лий, позната от „Шортбъс” и „Линията на живота” на отличения с награда на журито от фестивала в Кан испански режисьор Виктор Ерисе.

Втората част от поредицата „От Джим Джармуш до Спайк Джоунзи” включва късометражния опит на отличения в Кан Аки Каурисмаки – „Всички кучета отиват в Рая”, черно-бялото предизвикателство на носителя на „Златна палма” Джим Джармуш „Нощни снимки” с участието на номинираната за „Оскар” Хлое Севини, както и музикалния експеримент на носителя на „Сребърна мечка” от „Берлинале” Спайк Джоунзи „Силата на избора”, в който се вихри култовият Кристофър Уокън.

Програмата се допълва от пакистанското предложение „Едно магаре, една стена, едно магаре” на отличения в Берлин режисьор Хани Абу Асад, британската драма „Да убиеш Джо” с участието на носителката на „Независим дух” Емили Мортимър и музикалното видео на номинирания за „Оскар” Джон Сингълтън „Помни историята”.

В програмата „От Джони Деп до Юън Макгрегър” са включени режисьорският дебют на Макгрегър „Тромбон”, анимационният шедьовър „Харви Кръмпит”, отличен с „Оскар” и антивоенният проект на Марина Абрамович „Опасни игри”. Джони Деп и Фей Дънауей делят екран в музикалното предложение на Джулиан Темпъл „Сред пустошта”.

Режисьорът на „Доберман” и „99 франка” Ян Кунен кани зрителите на пътешествие из джунглата на Амазонка с късометражния „Историята на Паншин Бека”. Програмата се допълва от руското предложение „Гласът” на Сергей Бодров и „Обсебен от звездите” с участието на Даниел Крейг.

Филмите ще бъдат прожектирани в „Евро синема”, „Червената къща”, новото арт място на столицата „DaDa Cultural Bar” и клуб „Сохо” в Пловдив.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.