Гледай шоуто на Slipknot на британския Sonisphere на живо

Pinterest LinkedIn +

На 8 юли в Небуърт стартира британското издание на световния рок фестивал Sonisphere, чиято програма включва 115 групи, начело с хедлайнерите в трите поредни дни на събитието - Metallica, Biffy Clyro, Slipknot, The Mars Volta, Bill Bayley, Sisters of Mercy, Killing Joke и др., и ко-хедлайнерите Slayer, Megadeth, Weezer, Limp Bizkit, Motorhead, Opeth и др.

Както обикновено, британският етап на Sonisphere е най-мащабен от всички останали събития, сред чиито домакини през 2011 година за първи път е включена и Индия – нито едно друго издание не е тридневно и няма толкова многочислен списък с участници.

За един от акцентите в него, предварително е считано шоуто на Slipknot, тъй като метъл бандата от Айова не е свирила на британска територия от две години насам, а освен това, гигът й на 10 юли на Knebworth House ще е първият пред английска публика без трагично загиналия през 2010 г. Пол Грей (Paul Gray).

"Англия винаги е заемала специално място в сърцата ни и не можем да си представим по-подходящ начин да достигнем връхната точка в почитането на Грей от това да го споделим с десетките хиляди фенове на Slipknot в Небуърт и милионите, които ще могат да гледат шоуто на живо в интернет", гласи изявлението на бандата, чиято последна част се отнася до факта, че концертът им на 10 юли ще бъде излъчен на живо в цял свят чрез сателитен уеб-каст в сайтовете www.sonispherefestivals.com/tv и www.slipknot1.com.

Шоуто на Slipknot е първото събитие в историята на Sonisphere Knebworth, което ще бъде излъчено на живо, подчертава продуцентът на фестивала Стюарт Галбрайт. Това ще стане в 23:00 часа вечерта в неделя, 10 юли.

Същевременно Roadrunners разпространиха новината, че ще излъчат на живо шоуто на Opeth от същия ден, чийто начален час е 19:50 българско време.

Сподели.