Glastonbury 05 - рекорд в продажбите на билети

Pinterest LinkedIn +

За рекордно кратко време са се разпродали тази година билетите за най-големия британски фестивал - Гластънбъри (Glastonbury). Те са били пуснати в продажба рано сутринта в неделя и са свършили за по-малко от три часа.

Aloud.com - сайтът за онлайн продажба на билети за фестивала, е приел повече от 7.5 милиона заявки. Цената на един билет е 125 лири стерлинги. На човек се продават по не повече от два билета. Част от билетите - около 8000, е предвидено да се продават на място.

"Това беше осъществяване на една мечта, - разказва организаторът на фестивала Майкъл Ийвис (Michael Eavis). - Бяхме си поставили за цел да ги продадем за пет часа, но стана още по-бързо."

Фестивалът ще се състои от 24 до 26 юни. Окончателният списък на участниците ще бъде обявен на 1 юни, а засега участието си са потвърдили Кайли Миноуг (Kylie Minogue), Coldplay и White Stripes. По-рано, като хедлайнери бяха обявени и хип-хоп-дуетът от Атланта OutKast и британските ветерани The Undertones.

Гластънбъри е най-големият музикален фестивал на открито и в цяла Европа. Провежда се в Западна Англия, на 900-те акра на Vale of Avalon, едно наистина мистично място, напоено с дълбока символика и вековни митологични и религиозни традиции.

Официален сайт на фестивала Гластънбъри:
www.glastonburyfestivals.co.uk
Сподели.