Giorgio Armani влезе в бизнеса с виртуални облекла

Pinterest LinkedIn +

Известният моден дизайнер Джорджо Армани (Giorgio Armani) отвори първия си виртуален магазин в играта "Second Life" на Linden Labs.

Виртуалните образи на играчите в "Second Life", наречени aватари, ще могат да закупят всички дрехи на дизайнера, стига да разполагат с достатъчно количество от местната виртуална валута - линден долари.

Всеки съвсем легално може да обменя истински пари (долари, евро, йени) в линден долари посредством онлайн чейнджбюрата на играта.

Ако виртуалната дреха се е харесала на купувача, той ще може да си поръча нейната реална версия, стига теглото на играча да не се разминава прекалено много с теглото на аватара.


Шопинг терапията не е чужда на виртуалния свят на Second Life.

"Най-накрая мога да бъда на две места едновременно. Планирам да си направя собствен Second Life аватар по повод откриването на магазина", каза дизайнерът в официално изявление.

Армани не е първият представител на модния бизнес, решил да навлезе във виртуалните пазари. Преди него Дона Каран (Donna Karan) и козметичната линия Sephora се настаниха във виртуалния свят за манекени "Stardoll".
Сподели.