Герт Хоф: "Rammstein в България? Виждам го следващата или по-следващата година"

Pinterest LinkedIn +

Сценичният дизайнер на популярната немска банда Rammstein Герт Хоф (Gert Hoff) e в София във връзка с новогодишното светлинно шоу в първите минути на 2007 г. Очаква се спектакълът на площад "Батенберг" да бъде внушителен, предвид респектиращата творческа биография на Хоф.

Арт-директорът на Рамщайн е носител на MTV награда за изключителните си постижения при техните изпълнения на живо. В биографията на Хоф има проекти за "Scorpions", "Motorhead", "Einsturzende Nеubauten", Lou Reed и Mike Oldfield.

Във връзка с визитата си в България Герт Хоф се съгласи да отговори на въпроси на Avtora.com:


.: Какво Ви подтикна да дойдете в България?

Герт Хоф: Причината беше покана от българското правителство. А България я приемам като родина, тъй като идвам от източната част на Германия, бившата ГДР. Обичам много хората, харесва ми София. Преди 25 години бях женен за българка и имам особено отношение към страната. С това шоу, което организирам, искам да кажа нещо разично на хората и да изразя своята благодарност.

.: Какво точно искате да кажете на хората? Прочетохме в официалния Ви сайт, че театралните зали са Ви станали тесни и сте избрали небето, за да творите в него, защото там няма граници. С какво е по-различно небето над България?

ГХ: За мен е важно, че тук аз ще направя една експедиция с хората в небето и това ще се види в цяла Европа. Това, което ме привлича в българите е, че те не са се отучили да се учудват. Имат отворени очи и се радват на това, което виждат.

.: Какво е нужно, за да се получи едно шоу наистина грандиозно?

 ГХ: Основното за едно такова шоу е мисленето. Тъй като аз съм театрален и оперен режисьор, мисленето е на първо място. Може да си го представите така: един текст от Шекспир например е само една книга и аз трябва да превърна думите  в картини, така че хората да останат в салона, а не да излязат. За мен лично основно за организирането на едно такова събитие е историята на страната, архитектурата на града и хората.


Герт Хоф Снимка: Avtora.com

.:Какво мисли за архитектурата на София и на центъра на града, където ще се проведе светлинното шоу?

ГХ: В  София архитектурата е малко особена. Тази смесица от катедрали, каменни сгради и т.н. не е просто един кръгъл площад. Но това ми харесва - тази комбинация от катедрали, сгради и хора.

.: Колко време ще продължи шоуто на нова година?

ГХ: 50 минути.

.: В дългата си кариера имате много проекти с много музикални групи. Работитие от дълги години с Рамщайн. Какво е да се работи с тях?

ГХ: Всичко, което виждате около Рамщайн, го правя аз. Работя с тях от близо 12 години, вече сме като едно семейство.

.: Какво Ви подтиква да работите толкова дълги години с групата?

ГХ: От една страна ме свързва музиката им. От друга страна станахме много близки и те са като мое семейство. Двете неща се допълват - музиката и личите отношения.

.: Според Вас възможен ли е за осъществяване проект, в който Вие и Рамщайн да дойдете тук, в България и да направите едно шоу на площад Батенберг например?

ГХ: Да, много добре мога да си представя това на площада. Виждам го следващата или по-следващата година, защото в момента 2-ма от групата имат малки деца и не могат да пътуват.


Впечатляващото шоу на Рамщайн - дело на Хоф
Снимка: Universal/Virginia Records

Сподели.