Gears of War 3 дебютира под No.1 в UK VGC с рекордни продажби, Deal Island остава No.1 в Steam

Pinterest LinkedIn +

Третата и последна част на култовата Xbox 360 ексклузивна екшън поредица Gears of War, чийто оригинал въведе в жанра революционната за тогава система за прикриване, е била най-продаваната игра (като количество изкупени копия на твърд носител) на Острова през изминалата седмица.

Нещо повече, след като надхвърли 1 млн. предварителни поръчки, Gears of War 3 постигна и най-успешната дебютна седмица на британския пазар за видеоигри от началото на 2011 г. до момента, продавайки по-голям брой от копията, пласирани от Gears оf War (2006) и Gears of War 2 (2008) в седмицата след рилийза им, взети заедно.

Играта, в която подобно на предшестващите я части акцентите са поставени върху прикриването и отборната тактика, е постигнала още седмият най-силен старт за Xbox 360 заглавие и 12-тият за всички досега издадени сингълплатформени игри в историята.

Сред иновациите в GoW3 е функцията за маркиране на врагове, върху които захранваните от изкуствен интелект съюзници на играчите да съсредоточават оръжейната си мощ, кооперативната вариация на сингълплеър кампанията с капацитет от 4-ма играчи, кооперативният мултиплеър Beast Mode, позволяващ на играчите да се присъединят към силите на Locust, целейки да ликвидират колкото се може повече представители на човешката раса, и пълната стереоскопична 3D поддръжка.

На втора позиция в актуалното издание на класацията и на трета - в Steam, дебютира още едно ново заглавие от поредица, която традиционно се представя силно - F1 2011. След две седмици под No.1 и трета, начело на Steam Top 10, в актуалното издание на UK VGC зомби хорър екшънът Dead Island се намира на трета позиция, а хитът на лятото сред британските потребители на развлекателен софтуер, Zumba Fitness: Join the Party, отново е потеглил нагоре и в момента заема четвърта позиция, разменяйки шестото си място с Driver: San Francisco.

Смъквайки се с по пет позиции, Warhammer 40K: Space Marine и Resistance 3 са поставени на седма и осма, респективно, а с по-две позиции до девета и десета са отстъпили Lego Pirates of the Caribbean и Rugby World Cup 2011. В средата на Топ 10, както и през миналата седмица, се намира най-продаваната игра в САЩ за август - Deus Ex: Human Revolution.

Зад Dead Island, на второ място в най-експлоатираната дигитална платформа за PC и Mac видеоигри дебютира четвъртото допълнение с ново съдържание за последната игра от екшън RPG поредицата Fallout: New Vegas, Lonesome Road, което трябваше да се появи още през август, но бе отложено по неуточнени причини.

Ъпдейтът изпраща играчите в нова за тях област - Divide, на мисия, зададена им от т. нар. Куриер 6 на име Одисей до място, от което никой досега не се е върнал. След седмица Bethesda Softworks ще издадат и компилацията от четирите pre-order бонус пакети Courier's Stash,както и Gun Runners' Arsenal – пакет с нови уникални оръжия, допълнителни оръжейни модове, нов тип муниции и др.

Непосредствено зад F1 2011, чрез която феновете на рейсинг жанра и най-комерсиалната автомобилна надпревара в света ще могат да се впуснат в битка за шампионската титла, която най-вероятно за втора поредна година ще отиде при Себастиан Фетел, на четвърто място в Steam Top 10 е поставена Total War: SHOGUN 2.

Предшественикът на бойната стратегия на Creative Assembly, издаден през 2009 г., окомплектован в Mega Pack с всичките му ъпдейте, също фигурира в челната десетка, заемайки девета позиция. Изданието може да бъде закупено от Steam с цели 66% отстъпка – една от най-честите причини за възобновения интерес към по-отдавна издадени игри сред потребителите на платформата.

Premium изданието на The Witcher 2: Assassins of Kings пък има заслугата за десетото място на ролевата игра, чийто жанр е подкрепен в Steam от инди хитът Magicka (също в компилация с всички досега издадени DLC-та на играта, която спестява на потребителите 10% от цената им "на дребно").

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, Deus Ex: Human Revolution и Company of Heroes Complete Pack са останалите три заглавия от актуалното издание на чарта.

Сподели.