Garrus от Mass Effect в новия Doctor Who? Вижте сами!

Pinterest LinkedIn +

Doctor Who ще се завърне с нов сезон (осми от новото летоброене) на 23 август 2014 година и BBC започна да промотира дълго чакания от всички фенове на поредицата момент с трейлър, обединяващ кратки откъси от предстоящите епизоди – първите, в които Питър Капалди (The Thick of It) изпълнява главната роля.

Въпреки че се появява за части от секундата, един от новите персонажи от поредицата възбуди интереса на sci-fi феновете, които видяха в него неопровержима прилика с Garrus от Mass Effect.

"Чудя се откъде ти е хрумнал дизайнът на този персонаж, Мофат", написа един от феновете на двата култови франчайза в Tumblr, обръщайки се към Стивън Мофат – главния сценарист и изпълнителен продуцент на Doctor Who, а друг отбеляза: "Не е възможно аз да съм единственият, който вижда приликата между тези двамата".

Въпросният персонаж се появява в 27-мата секунда от трейлъра, обръщайки се фронтално срещу камерата, при което доста отчетливо се виждат формата на главата, блестящите сини очи и изражението му, които дават достатъчно основание да се смята, че визията му действително е заимствана от тази на Garrus.

Oще повече че Мофат и предишният Доктор – Мат Смит – бяха разконспирирани като фенове на Mass Effect, след като бяха забелязани да играят с модела на оръжието Omni-Tool от Mass Effect на миналогодишния Comic-Con.


Сподели.