Гари Олдман режисира нов филм с Бенедикт Къмбърбач и Ралф Файнс

Pinterest LinkedIn +

Британският актьор Гари Олдман (Gary Oldman) се завръща на режисьорския стол с биографичния филм за английския фотограф с холандско потекло Едуард Мейбридж.

Лентата носи името на един от експериментите на Мейбридж - Flying Horse, в който пионерът на кинематографията се опитва да докаже, че когато конете галопират, има момент, в който и четирите им крака са във въздуха едновременно.

Продукцията обаче няма да се съсредоточи върху работата на фотографа, спомогнала за създаването на първия игрален филм, а върху неговия личен живот и сблъсъка му с майор Хари Ларкинс.

Последният е любовник на съпругата на Едуард Мейбридж и фотографът бива съден именно за неговото убийство, след като Ларкинс е застрелян в главата.

За главните роли на двамата противници Гари Олдман разчита на участието на Ралф Файнс (Ralph Fiennes) и Бенедикт Къмбърбач (Benedict Cumberbatch), като и двамата обаче все още нямат подписан договор.

Снимките на Flying Horse са планирани за началото на 2014 г., но по това време Къмбърбач е ангажиран с призрачната история на Гилермо дел Торо (Guillermo Del Toro) - Crimson Peak, така че тепърва предстои да се разбере дали актьорът ще успее да участва и в двата филма.

Сподели.