Гарфилд 2 (Garfield: A Tail of Two Kitties)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 78'
Режисьор: Тим Хил
Сценарий: Джоел Коен, Алек Соколоу
Участват: Брекин Мейър, Били Конъли, Дженифър Лав Хюит, Роджър Рис, Бил Мъри и други
Анимация, комедия, със субтитри, английски

След очаквания успех на широкоекранната екранизация за приключенията на котарака Гарфилд през 2004 г, продуцентският екип на лентата “щурмува” световните екрани и с неговото продължение. Две години след първата серия, която отчете 124 млн. долара печалба, се появява и “Гарфилд 2”. Негов режисьор е Тим Хил (“Прасета в космоса”), който е работил със сценаристите от предишния филм Джоел Коен (“Деца на килограм”) и Алек Соколоу (“Играта на играчките”).

За основа на действието са използвани героите от комикса “Гарфилд”, чийто автор Джим Дейвис започва да публикува още през 1978 г. Освен титулярът Бил Мъри, който е озвучил компютърно генерирания котарак във филма, се открояват и имената на актьорите Брекин Мейър (“Вътрешен човек”), Били Конъли (“Последният самурай”) и Дженифър Лав Хюит (“Смокингът”).

След дълги години на живот заедно с любимия си котарак Гарфилд (с гласа на Бил Мъри), неговият собственик Джон (Брекин Мейър) решава, че е време да промени нещата. За целта той избира точния момент да предложи брак на приятелката си Лиз (Дженифър Лав Хюит) и да създадат семейство.

За негово съжаление, в подходящия за Джон момент, на нея и се налага да замине спешно на конференция в Лондон. Това не го отчайва и той решава да замине тайно за Англия и да я изненада с предложението си за женитба. Без Джон да усети, Гарфилд успява да се промъкне в багажа му и да замине с него.

Междувременно богата възрастна дама умира и завещава всичкото си имущество на любимия си котарак Принц (с гласа на Тим Къри – “Страшен филм 2”), като в него влиза и внушителен старинен замък. Племенникът на старата дама Лорд Дагрис (Били Конъли) никак не е доволен от завещанието и планира как да “помогне” на Принц да умре по-скоро. Нелепо стечение на обстоятелствата преплита пътищата на Гарфилд и Принс и първият се озовава в замъка, като всички мислят, че той е богатият наследник.

Усетил изгодата от обстоятелствата, Гарфилд започва да се преструва на другата котка и да ползва всички привилегии. Лорд Дагрис обаче е подготвил плана си за унищожаването на котарака, докато истинският му собственик Джон, разбрал че Гарфилд е в Лондон, започва да го търси усилено.

Официален сайт: http://www.garfieldmovie.comСподели.