Garbage се завръщат с първи нов албум от седем години насам

Pinterest LinkedIn +

Американската алтърнатив рок банда Garbage, чиито продажби в световен мащаб възлизат на над 17 млн. копия, основа собствен звукозаписен лейбъл - Stunvolume, и обяви плановете си да издаде чрез него петия си студиен албум до края на пролетта.

Все още неозаглавеният проект се явява наследник на издадения през 2005 година Bleed Like Me и е първият в кариерата на групата, който ще бъде осъществен на място, различно от Мадисън, Уисконсин – градът, в който Garbage се сформираха през 1994 година.

Със смесването на албума се е ангажирал барабанистът на групата и продуцент на Nevermind на Nirvana, Dirty и Experimental Jet Set, Trash and No Star на Sonic Youth, 21st Century Breakdown на Green Day, Wasting Light на Foo Fighters и още десетки други записи - Butch Vig.

Шърли Менсън (Shirley Manson) разкрива работните заглавия на част от 24-те песни, които вече са записани и евентуално ще намерят място в новия албум: Time Will Destroy Everything, Blood For Poppies, Automatic Systematic Habit, Lies, Lies, Lies, Not Your Kind Of People, Big Brite World, Alone и Animal.

"За времето, в което не работихме заедно като Garbage, успяхме да изчистим съзнанието си от всичко излишно", коментира петгодишната пауза в дейността на групата, Butch Vig.

Относно новата музика на Garbage, той споделя: "Искахме да направим запис, който да звучи като нещо, което бихме си пуснали, докато се возим с колата".

Сподели.