Ганьо е героят на новия сатиричен хип-хоп на "Ъпсурт"

Pinterest LinkedIn +

Рапърите от "Ъпсурт" за пореден път се присмяха на провинциалиста с мек говор. В новия им хит, озаглавен "Като цяло", се изобличават някои от основните пороци в съвременното българско общество, засягат се теми като връзкарството, рушветчийството, убийствената апатия и съпътстващата я склонност на българите да обвиняват всички други, но не и себе си за собствените си несгоди.

Лайтмотивът на парчето - "Ганьо иска Ганьо" - вероятно изразява известно разочарование след последните избори през юни. Той обаче подлежи на двояко тълкуване, поне в контекста на някои предизборни и следизборни изказвания на основния двигател на "Ъпсурт" Ицо Хазарта. Припомняме, че след избирането си за евродепутат г-н Христо Петров благодари на последователите си в социалните мрежи, където заяви: "Уроците, научавани от нормалните хора на улицата, са безценни!". Явно Ганьо не е един от тях! :)

Чуйте сами хапливата рап сатира:

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.