Гангстер следи Denzel Washington на снимачната площадка

Pinterest LinkedIn +

Дензъл Уошингтън (Denzel Washington) е бил ежедневно наблюдаван по време на снимките на "American Gangster" от бивш наркобарон, в когото се превъплъщава за новата продукция на Ридли Скот (Ridley Scott).

Филмът "American Gangster", който е базиран на действителен случай, разказва за ожесточено пресладване на американски нарко лорд от страна на властите.

Уошингтън и бившият наркобарон от Харлем, Франк Лукас (Frank Lucas), признаха, че са много респектирани един от друг, предаде Reuters.

Холивудската звезда коментира, че Лукас е причинил смърта на много хора, но в определен смисъл кариерата на дилъра е била успешна, което буди възхищението на актьора.

"Не искам да кажа, че Лукас е просто продукт на заобикалящата го среда, въпреки че в крайна сметка всички сме такива", призна Дензъл Уошингтън, цитиран от Reuters.

Франк Лукас, който дори е получил хонорар за филмирането на историята на живота си, каза в интервю за списание "New York": "Дензъл свърши дяволски добра работа. Никой не е добър колкото него".

Филмът "American Gangster", в който участва и Ръсел Кроу (Russell Crowe) в ролята на преследвача на Лукас, ще се завърти по българските кина от 2 ноември.

Дензъл Уошингтън има награда "Оскар" за най-добра мъжка роля за участието си в "Тренировъчен ден", докато Ръсел Кроу спечели наградата на Академията за филма "Гладиатор".
Сподели.