Game of Thrones започна с неочаквани убийства и шокираща истина за Мелисандра

Pinterest LinkedIn +

Дългото чакане приключи и дългата зима е на прага ни. Защото Game of Thrones най-накрая се завърна и всички можете да си отдъхнете. Или да затаите дъх. Но вероятно и двете няма да ви помогнат.

ВИЖ ОЩЕ: Актьорите от Game of Thrones – преди и сега (Снимки)

Въпросът "Мъртъв ли е Джон Сноу?" най-накрая получи своя отговор. И той е "Да". Но всъщност това далеч не е най-интересното нещо, което се случи в епизода The Red Woman. 

Серията проследи почти всички събития, които с които приключи пети сезон: Аря се сблъсква със света на слепите, Денерис е изправена пред съдбата на всяка вдовица на кал – да отиде във Вес Дотрак, а близнаците Ланистър осъзнават, че имат единствено себе си. 

И въпреки че Game of Thrones продължи, сякаш не е минала една година от последния епизод, имаше няколко неща, които определено изненадаха всички. И първото от тях безспорно е елиминирането на рода Мартел. Без предупреждение, загърбвайки всички сюжетни линии от книгите... 

Но сякаш свикнали с всички неочаквани убийства, останахме по-впечатлени от разкриването на една от големите тайни на Мелисандра. А именно: че Червената жрица крие стотици години живот под маската на сексапилна червенокоса жена. 

Изоставена от всички и поставила вярата си под въпрос, тя показа истинското си лице в последните моменти от епизода. Като за сцената трябва да отбележим, че гримьорите са свършили невероятна работа с актрисата Карис Ван Хутен, която е скрита под часове грим. 

Знаейки на какво е способна, смятате ли, че все още има шанс да върне Джон Сноу към живота? Или може би това вече е в ръцете на някой друг?

Сподели.