Game of Thrones изложба потегли от Канада, идва и в Европа (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

Мащабна изложба, включваща костюми, реквизит, брони и оръжия от хитовия фентъзи сериал на HBO Game of Thrones, базиран на поредицата романи на Дж. Р. Р. Мартин "Песен за огън и лед", потегли от Северна Америка и ще дойде в Европа през пролетта на 2013 г.

Пътуващата изложба, каквато НВО прави за първи път, е създадена, за да съживи яркия и богат свят на Вестерос за поклонниците в пет града – Торонто, Канада (9 – 16 март), Ню Йорк Сити, САЩ (28 март – 3 април), Сао Паоло, Бразилия (25 – 30 април), Амстердам, Холандия (19 – 27 май) и Белфаст, Северна Ирландия (8 – 17 юни).

Подготвена от НВО и международните партньори на филмовия канал, изложбата е безплатна за посетителите и е фокусирана върху ключови персонажи от пет от знатните родове: Старк, Ланистър, Таргариен, Баратеон и Грейджой, като показва над 70 оригинални артефакта от първи и втори сезон, както и избрани артикули от трети сезон, чиято премиера в Европа е на 1 април 2013 г.

Сред тях са моделите на драконите, арбалетът на крал Джофри, ками и мечове като "Лед" и "Дългият нокът", шлемове, щитове и пълно бойно снаряжение, което ключови персонажи във филма носят, корони, бижута, книги и др. Поклонниците ще могат да се снимат и със съвършено точно копие на заветния Железен трон.

Сподели.