Game of Thrones е най-пиратстваното ТВ шоу през 2012 г. в световен мащаб

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че последният епизод от втория му сезон - Valar Morghulis - бе излъчен по HBO в началото на юни 2012 г., а третият му сезон няма да стартира преди март 2013 г., Game of Thrones излезе начело на класацията на най-пиратстваните ТВ сериали на годината.

По данни на Torrentfreak всеки един от епизодите на Game of Thrones е бил изтеглен нелегално през торент сайтовете средно по 4 280 000 пъти – цифра, надхвърляща размера на американската аудитория на хитовия сериал по романите на Джордж Мартин.

Около 80% от даунлоудите са извършени извън територията на САЩ, като особено активно Game of Thrones се пиратства в Австралия. Както и миналата година, когато начело на класацията застана Dexter, от Torrentfreak обясняват голямата популярност на шоуто в торентите с липсата на достъп до него в дигиталните платформи и закъснението, с което се излъчва в Австралия например.

HBO не си партнира със сервизи като Netflix, Hulu и Amazon Prime, задължавайки своите потребители да свалят филми в дигитален формат единствено през собствената платформа на платения телевизионен канал - HBO Go.

Torrentfreak отчита също така лек ръст на пиратството през 2012 г. спрямо 2011 г. въпреки положителната тенденция през предишните две години и спирането дейността на едни от най-популярните p2p платформи - Megaupload и Demonoid.

Ето кои са най-пиратстваните телевизионни сериали в света през 2012 г.:

1. Game of Thrones
2. Dexter
3. The Big Bang Theory
4. How I Met Your Mother
5. Breaking Bad
6. The Walking Dead
7. Homeland
8. House
9. Fringe
10. Revolution

Сподели.