Galavant - приказна пародия, която ще ви събори на земята от смях

Pinterest LinkedIn +

Рядкост е да открием някой наистина свеж комедиен сериал и точно затова, когато се случи, сме готови да ликуваме от щастие. Такъв е случаят с Galavant (Галавант).

Необичайна смесица от фентъзи, пародия и мюзикъл, която е толкова добра, колкото абсурдно звучи и изглежда. Някак си напомня на класиките на Тери Брукс и по-специално на Robin Hood: Men In Tights (Робин Худ: Мъже в чорапогащи), само че в серийна форма. 

Идеята

Galavant е рожба на създателите на анимацията Tangled (Рапунцел и разбойникът) - Дан Фогелман, Алън Мелкен и Глен Слейтър. Всички те обединяват сили като режисьори, продуценти и композитори на музиката в сериала. След като знаем това, няма как да не забележим и приликите с филма на Disney от 2010 г.

Началото 

Сериалът стартира в ефира на ABC на 4 януари. Първи сезон включва само 8 епизода, които ще бъдат излъчени в рамките на един месец. 

Рейтингите на пилотния епизод не бяха особено високи, а от там всичко тръгна надолу. Което обаче е разбираемо, тъй като шоуто беше изправено срещу силни опоненти, сред които и наградите "Златен глобус". 

Историята

Сюжетът разказва историята на Галавант - класически герой от приказките, който обаче не заживява щастливо. Жената на мечтите му избира охолния живот при злия крал, който я отвлича, вместо истинската любов.

Това, разбира се, се отразява зле на героичните амбиции на Галавант и той изпада в депресия, от която може да го измъкне само ново епично приключение. 

Героите и актьорския състав

Галавант 

В ролята е Джошуа Сас, известен с превъплъщението си в образа на Алек от криминалната поредица Rogue, започнала през 2013 г.

Героят на Сас - Галавант - е класическият принц на бял кон. Той е най-романтичният герой в сериала - иска спокоен живот с любовта на живота си някъде сред природата, където да се грижи за земята си и да отглежда децата си. Преди да стигне до този момент, обаче, е готов да победи всички злодеи и да въздаде справедливост.

Крал Ричард

Няма как да не харесваш крал Ричард. Тимъти Омъндсън играе вече 20 години и има немалко роли зад гърба си. Именно тук обаче го виждаме като истинско откритие.

Персонажът му се опитва да е зъл, но всъщност е пародия на истински главорез. Виждаме много cosplay-и на превъплъщението му през следващите месеци. 

Мадалина

Малъри Дженсън, също като Джошуа Сас, тепърва започва да ни радва с присъствието си на малкия екран. Приказната любов на Галавант е едва шестата й роля. 

Именно героинята й показва как точно се стига до ролята на Зла кралица - дори да си била любимата на Славния принц.

Сид, Изабела и Гарет

Това трио е взаимодопълващо се. Героите на Люк Янгблъд, Карън Дейвид и, разбира се, скандалния Вини Джоунс правят всичко възможно приказката да се развие според очакванията.

Както и всички други персонажи, обаче, те са просто пародия на класически герои и плановете им са обречени на провал. Толкова по-добре за нас, зрителите.

Galavant изненадва и с няколко гост-участия в първия си сезон, които няма да издаваме, но определено са добре дошли. И, като се замислим, актьорите, които се присъединяват към каста, наистина пасват идеално.

Колкото и сезона да продължи Galavant (а пък бил той и само един), сериалът е откритие - много свеж, забавен и оригинален. Качества, с които не всеки ситком може да се похвали. Но, както знаем от Холивуд, хепиендът невинаги е гарантиран...

Сподели.