Gaikai вече е функциониращ Facebook App, стартира със 7 игри

Pinterest LinkedIn +

Facebook приложението на единствения по рода си облачен гейм сервиз, предлагащ безплатен незабавен достъп до демо версиите на AAA видео игри - Gaikai Inc., вече функционира и поддържа седем игри, в това число хитовите The Witcher 2, Saints Row - The Third и Sniper - Ghost Warrior.

Gaikai App стартира в бета версия, като пълният каталог от игри, наличен в стационарната дигитална платформа на компанията (32 демо версии на игри, в това число Mass Effect 3, Rayman Origins, Assassin's Creed Brotherhood, From Dust, Crysis 2, Battlefield Bad Company 2 и др.), предстои да стане достъпен за потребителите на Facebook.

В момента Gaikai App има известни териториални ограничения, включително за Европа, но те касаят само две от наличните игри - Saints Row The Third и Dead Rising 2. Останалите пет - Magicka, Sniper Ghost Warrior, The Witcher 2 Assassins of Kings, Orcs Must Die! и Farming Simulator 2011, са достъпни както за жителите на САЩ, така и за тези на Стария континент.

"Играчите не желаят да напускат Facebook, за да играят игри – феноменалният успех на Zynga е доказателство за това", казва се в изявлението на Дейвид Пери – CEO на Gaikai.

Сервизът функционира еднакво добре във всички популярни интернет браузери - Internet Explorer, Chrome, Firefox и Safari, под Windows, Mac OS или Linux, като единственото, нужно на потребителя, за да започне да играе, е broadband връзка към Интернет и Java.

Подобно на OnLive, игрите в сервиза не изискват никакъв тип инсталация, нито пък скъпо GPU. В плановете на Gaikai влиза в скоро време да разширят каталога си с пълни версии на игри и ММО заглавия.


Сподели.