Френски журналист разкри програмата на Фестивала в Кан

Pinterest LinkedIn +

Френският вестник "Parisien" публикува програмата на 61-ия Кинофестивал в Кан. Информацията изтича 5 дни преди официалното й обявяване.

По данните на френския журналист, в списъка на претендентите за голямата награда "Златната палма" няма нито един руски или източноевропейски филм. Програмата за Фестивала в Кан трябва да бъде публикувана официално на 23 април. Самото събитие ще се проведе от 14 до 25 май 2008 година.

Вестник "Parisien" потвърждава, че по време на фестивала ще бъдат излъчени премиерно филмите: "Вики Кристина Барселона" на Уди Алън, дългоочакваният "Индиана Джоунс 4" на Стивън Спилбърг, анимационият филм "Кунг-фу Панда" от DreamWorks и "Наблюдение" (Surveillance) на Дженифър Линч.

Основните претенденти за тазгодишните награди са филмите "Synecdoche, NY" на Чарли Кауфман, "Blindness" на Фернандо Мейрелес, "Palermo Shooting" на Вим Вендерс, "Гомора" на италианеца Матео Гароне, "The Edge of Love" на Джон Мейбири и документалната лента за живота на Че Гевара "Че" на Стивън Содербърг.
Сподели.