Fox дава нов живот на Алън Куотърмейн и Капитан Немо в телевизионен сериал

Pinterest LinkedIn +

През 2003 г. комикс поредицата The League of Extraordinary Gentlemen (Лигата на необикновените джентълмени) получи недотам успешна филмова адаптация с Шон Конъри (Sean Connery) в главната роля.

10 години по-късно от Fox са решили да дадат втори шанс на приключенската история, само че този път под формата на телевизионен сериал.

Сюжетът на комиксите, дело на Алън Муур (Alan Moore), разказва за обединяването силите на култови литературни герои като Алън Куотърмейн, Капитан Немо, Д-р Джекил и Г-н Хайд и др. в екип, подобен на всеизвестните The Avengers (Отмъстителите).

Начело на предстоящия сериал вече е застанал сценаристът и изпълнителен продуцент на Heroes (Герои) Майкъл Грийн (Michael Green), а Ъруин Стоф (Erwin Stoff), работил по The Matrix (Матрицата), ще се включи като продуцент.

До момента Fox са подписали договор единствено за пилотен епизод, който обаче вероятно ще достигне до публиката, тъй като в противен случай телевизионната мрежа ще дължи неустойки.

Междувременно Showtime също подготвят сериал, посветен на Викторианската епоха, който ще събере на екран доста по-мрачни герои като Дориан Грей и Д-р Франкенщайн. Сам Мендес (Sam Mendes) и Джон Логан (John Logan) вече работят по първите два епизода.

Сподели.