Фотографки ще снимат 1001 задника, за да покажат красотата на женското тяло

Pinterest LinkedIn +

Снимките се правят на дневна светлина и никога не показват лицата на моделите.

Канадските фотографки Емилия Мерсие и Фредерик Марсилия се впускат в необичаен проект. Вдъхновени от красотата на човешкото тяло, те решават да заснемат 1001 женски задника и да ги покажат на света. Проектът им цели да надникне отвъд женската несигурност и да открие как всъщност се чувстват жените в собствените си тела.

Снимките по проекта са достъпни в Instagram и в уеб сайта на артистичната двойка. Двете обаче планират в бъдеще да ги публикуват в книга. Фотографиите се правят на дневна светлина и никога не показват лицата на моделите.  

Артистките са приятелки от деца и споделят в сайта си, че са виждали как се променят телата им от детството до зрелостта. Тъй като през годините у тях се поражда съмнение по отношение на настъпващите промени, решават да заснемат "всички видове задници" на жени от всякаква възраст.

Талантливите фотографки допускат, че ако снимат хиляда други жени, ще заобичат себе си. "Може би ще разберем колко сме луди да мразим собствените си тела и ще открием колко уникална е всяка жена" − пише в блога им. Те споделят още, че най-силното в проекта им са срещите, в които правят невероятни открития за женствеността и за това как се чувстват жените.

Емилия и Марсилия откриват моделите си чрез затворена група във Facebook, което ги изправя пред допълнителни предизвикателства. През 2016 г. социалната мрежа изтрива групата им заради порнографско съдържание. По-късно те създават нова група, опитвайки се да възстановят 6500-те си последователи.

Фотографките се надяват да съберат достатъчно пари, за да снимат жени от всички континенти по света. Те планират за направят колкото може повече фотографии, за да покажат красотата на женските тела.

Сподели.