Форест Гъмп тича до безкрая и отвъд в Exhibit A: Run Forrest Run

Google+ Pinterest LinkedIn +

Ако има нещо, което можем да изведем като генерален извод по отношение на гейм индустрията, то е, че никога не е късно за една интелектуална собственост да бъдат върната обратно "в играта" чрез адаптирането на филм, комикс, книга или друг тип художествено творчество в гейм продукция.

Поредното доказателство в подкрепа на това твърдение е безплатната iOS игра Exhibit A: Run Forrest Run, която вече е достъпна за новозеландските потребители на App Store.

Това е името на безбройния endless runner, който лесно може да бъде подминат измежду останалите заглавия в жанра, но предизвиква любопитството именно поради факта, че е базиран на кино класиката Forest Gump от 1994 година с Том Ханкс в главната роля.

Подобно на него, притежателите на iOS устройство и време "за убиване", ще могат да тичат до припадък, но не само за чест и слава, а и за power-up екстри и in-game монети – нищо по-различно от онова, което съдържат всички endless runner-и.

Колкото до качествата на играта… е, App Store (a същото може да бъде казано и за Google Play) е като кутия бонбони – никога не знаеш какъв ще ти се падне.

Сподели.