Foo Fighters с нов албум и документален филм

Pinterest LinkedIn +

Предстоящият седми поред студиен албум на американската рок банда Foo Fighters, предвождана от бившия барабанист на Nirvana - Дейв Грол (Dave Grohl), е готов и ще се появи през пролетта на 2011 година.

По този повод, на 22 декември групата направи дискретно промотиран гиг в бар в Тарзана, Калифорния, посетен от знаменитости като Джулиет Луис, Райън Филип и Тони Канал (No Doubt), който ще бъде издаден като пълнометражен документален филм.

Наред с някои от най-популярните си парчета, Foo Fighters представиха и четири песни от новия си албум - White Limo, Dear Rosemary, These Days и Back + Forth, на която, по думите на Дейв Грол, ще бъде наречен целия проект, записан изцяло в домашното му студио с продуцента Буч Виг, чието име се асоциира най-вече с втория студиен албум на Nirvana - Nevermind (1991).

Духът на емблематичната сиатълска банда витае не само около създаването на Back + Forth, но се бе въплътил и по време на шоуто на 22 декември, когато освен бившия китарист на Nirvana и настоящ член на Foo Fighters - Пат Смиър, на сцената се появи и бившият басист на Nirvana - Крис Новоселич.

Сподели.