Филм на продуцента Стивън Спилбърг остава на върха на щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна седмица продуцираният от Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) трилър "Disturbia" остава на върха на американския боксофис. Историята вече изплати вложения в нея бюджет и продължава да се излъчва в 3000 щатски киносалона.

Режисьор е Ди Джей Карузо (D.J. Caruso), а в главните роли са Шая Билоуф (Shia Bealouf), Кари-Ан Мос (Carrie-Anne Moss), Дейвид Морс (David Morse) и Мат Крейвън (Matt Craven). Сценарият е на Кристофър Лендън (Christopher Landon) и него се разказва за младо момче, което има съдебна заповед да седи под домашен арест.

Признат за проблемен тинейджър, той за пореден път си има работа със закона. За него се грижи майка му и Кайл, затворен по цял ден вкъщи, започва да наблюдава внимателно съседите си. Скоро в него се прокрадва съмнението, че един от хората, живеещи в квартала, е сериен убиец.

Второто място този уикенд е за премиерния трилър "Fracture". Големите звезди в него са Антъни Хопкинс (Anthony Hopkins), Райън Гослинг (Ryan Gosling), Розамунд Пайк (Rosamund Pike) и Дейвид Срейтърн (David Strathairn). Режисьор на заплетената история е Грегъри Хоблит (Gregory Hoblit).

Сюжетът представя възрастен инженер-собственик на голяма фирма, който разбира, че младата му съпругата има връзка с друг мъж. Това го провокира да я убие, но впоследствие е арестуван от полицията. Иронията идва, когато Кроуфорд е арестуван точно от любовника на съпругата си, който се оказва полицай. Делото се поема от неопитен адвокат, който е въвлечен в игра на котка и мишка от прецизния и изключително съобразителен инженер.  

С място надолу спрямо миналата седмица пада кънкьорската комедия "Blades of Glory". Вече цял месец тя продължава да е едно от най-харесваните заглавия в Америка, което й помага да се държи през цялото време в челната тройка на класацията. Сценарият в нея разкрива взаимоотношенията между двама съперници на ледената пързалка.

С години те си правят "мръсни" номера, но един ден Федерацията решава да ги накаже и ги лишава от състезателни права. Времето минава и един ден двамата случайно се срещат и решават да обединят силите си и да се върнат в професионалния спорт като кънкьорски дует. Направили провокативна програма, Чаз и Джими отново стават новина номер едно. В главните роли са Уил Фарел (Will Ferrell) и Джон Хедър (John Heder), а режисьори  на комедията са Джош Гордън (Josh Gordon) и Уил Спек (Will Speck).

Хорър-трилърът "Vacancy" е втората премиера за седмицата, а неин режисьор е унгарецът Нимрод Антал (Nimrod Antal), за когото това е дебютен филм за Холивуд. В каста си той е имал имената на актьорите Кейт Бекинсейл (Kate Beckinsale) и Люк Уилсън (Luke Wilson). Сценарият на дебютанта Марк Смит (Mark Smith) проследява тежките моменти на млада двойка, чиято кола се разваля на неоживен път. Съдбата е на тяхна страна и скоро те намират мотел, в който да отседнат.

Там обаче започват да се случват странни неща и в един момент Ейми и Дейвид разбират, че всяко тяхно движение се записва от скрити камери в мотела. Последвалите събития ги убеждават, че ако не напуснат незабавно мястото, ще станат поредните жертви, загинали в тази мотелска стая. Нещата обаче изобщо не са толкова лесни, колкото си мислят двамата.

Петата позиция е за киногиганта Walt Disney и новата анимация "Meet The Robinsons". Високобюджетната лента е дебют за широкия екран на режисьора Стивън Джей Андерсън (Stephen J. Anderson), който е разчитал на помощта на продуцента Джон Ласетър (John Lasseter), направил касови анимации като "Колите" и "Играта на играчките".

Действието във филма се върти около младия изобретател Люис, чиято машина за спомени е открадната от враговете му. Помощта идва в лицето на мистериозния непознат Робинсън, който иска да му върне откраднатото. Двамата предприемат вълнуващо приключение в посредством машината на времето на Робинсън. Анимацията е озвучена от актьорите Том Селек (Tom Selleck), Анджела Басет (Angela Bassett), Джордан Фрай (Jordan Fry) и Даниъл Хансен (Daniel Hansen).

Третото ново предложение, което след премиерата си влиза директно в щатския боксофис, е за британския криминален екшън "Hot Fuzz". Негов режисьор е Едгар Райт (Edgar Wright), а главните роли са поверени на Саймън Пег (Simon Pegg), Бил Наи (Bill Nighy) и Мартин Фрийман (Martin Freeman). Техните персонажи са част от историята на най-известния полицай в Лондон Никълъс Ейнджъл.

Изключителните му успехи стават причина колегите му да го мразят и да "съдействат" той да бъде преместен на служба в малък и тих град. Там Никълъс се запознава с новия си партньор, който е виждал престъпници само по филмите. Всичко обаче един ден изведнъж се променя и двамата колеги трябва да разрешат поредица от странни инциденти, които започват да се случват в града им.

Комедията "Are We Done Yet?" отдавна изплати вложения в нея бюджет и вече инкасира чисти 20 млн. долара печалба. Освен неин продуцент, рапърът-актьор Айс Кюб (Ice Сube) изпълнява и една от главните роли в лентата си. Партнират му Ная Лонг (Nia Long) и Джон Си МакГинли (Johh C. McGinley), а режисьор на семейната комедия е Стив Кар (Steve Carr).

Всичко за младото семейство Парсънс е повече от прекрасно, когато решават да се преместят от центъра на големия град в едно от спокойните предградия. Там двете им деца ще растат спокойно и животът им ще е далеч от ежедневния стрес. Идилията скоро е прекъсната, защото местният строителен предприемач Чък Мичъл има собствени планове за земята в района.

Осмото място в бокофиса в за романтичната комедия "In the Land of Women", която е последното ново предложение в класацията този уикенд. Актьорът Джон Касдан (Jon Kasdan) прави дебют зад камерата, като той е автор и на сценария на филма си. Звездите в продукцията са Кристен Стюарт (Kristen Stewart), Мег Райън (Meg Ryan), Олимпия Дукакис (Olympia Dukakis) и Адам Броуди (Adam Brody).

Неволите за младия телевизионен сценарист Картър започват, когато нещата в работата му не вървят, а освен това е зарязан и от приятелката си. Това го провокира да замине при баба си, за да намери необходимото му спокойствие. Там той се запознава с трите жени от семейство Хардуик, които тотално променят възгледите му за живота.  

Трилърът "Perfect Stranger" е най-новият филм на режисьора Джеймс Фоли (James Foley). Неговият талант е забелязан от самата Madonna, която го наема да заснеме три поредни нейни видеоклипа. Години след това Фоли се е посветил изцяло на киното и "Perfect Stranger" е неговият дванадесети филм. Историята се върти около разследването на опитна журналистка за истината около смъртта на нейната най-добра приятелка.

Всички следи водят към медийния магнат Харисън, чийто личен живот е обвит в тайна. Роуена успява да започне работа в една от фирмите му и с времето да намери начин да се сближи с него. В един момент тя разбира, че е съвсем близко до целта си, но ако не побърза, и тя ще бъде убита. Брус Уилис (Bruce Wilis), Хали Бери (Halle Berry) и Джовани Рибизи (Giovanni Ribisi) са актьорите в главните роли на продукцията.

Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за рокерската комедия "Wild Hogs". Ролите в нея се изпълняват от истинска плеяда от холивудски звезди в лицето на Джон Траволта (John Travolta), Тим Алън (Tim Allen), Рей Лиота (Ray Liotta), Мартин Лоурънс (Martin Lawrence) и Мариса Томей (Marisa Tomei). Режисираната от Уолт Бекър (Walt Becker) история се превърна в касов хит и до момента е донесъл на създателите си 116 млн. долара печалба.

Забавната история е разказ за неосъществената мечта на адвокат, писател, зъболекар и компютърен специалист да обиколят Америка на моторите си. Един ден те тръгват на пътешествие, но пътят им се пресича с истинска банда рокери, които ненавиждат такива "градски" момчета, като тях.

Боксофис класация на Северна Америка за периода  20–22 април:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1. "Disturbia" $ 40 млн.     $ 41 млн.
2. "Fracture" $ 30 млн.     $ 11 млн.
3. "Blades of Glory" $ 61 млн.     $ 101 млн.
4. "Vacancy" $ 19 млн.     $ 8 млн.
5. "Meet The Robinsons" $ 100 млн.     $ 82 млн.
6. "Hot Fuzz" $ 10 млн.     $ 6 млн.
7. "Are We Done Yet?" $ 20 млн.     $ 40 млн.
8. "In the Land of Women"

$ 10 млн.

    $ 5 млн.
9. "Perfect Stranger" $ 50 млн.     $ 18 млн.
10. "Wild Hogs" $ 40 млн.

    $ 156 млн.


Сподели.