FIFA World Cup 2010 с официален химн: Waka Waka (This Time for Africa) на Шакира

Pinterest LinkedIn +

FIFA и Sony Music обявиха, че песента Waka Waka (This Time For Africa) на Шакира (Shakira) е избрана за официален химн на световното първенство по футбол в Южна Африка.

Тя ще бъде изпълнена от звездата и южноафриканските артисти Freshlyground, по време на церемонията по закриването на FIFA World Cup 2010 преди големия финал на 11 юли на стадиона в Йоханесбург.

"Официалната песен е дългоочаквана от феновете, както талисмана и логото. Това е част от идентичността на най-вълнуващото световно спортно събитие. Тази песен е олицетворение на африканския ритъм и е напълно в стилистиката на това уникално събитие. Очаквам с нетърпение да слушам песента по време на първенството и да я чуя в изпълнение на Шакира и Freshlyground на финала", заяви Джоузеф С. Блатер (Joseph S. Blatter), президент на FIFA.Шакира ще вземе участие и в церемонията по откриването на световното първенство, която ще се състои на 10 юни на Orlando Stadium в Йоханесбург.

"Поласкана съм, че Waka Waka (This Time For Africa) е избрана да стане част от вълнуващото събитие FIFA World Cup 2010. Световното първенство по футбол е чудесно изживяване, което обединява всяка страна, раса и религия в една обща страст. Това събитие има силата да обединява и интегрира, и песента е именно за тези неща", сподели певицата.

Waka Waka (This Time For Africa) ще бъде достъпна за дигитален даунлоуд в седмицата след 11 май. Песента ще бъде включена и в официалния албум на първенството - Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album, който ще излезе на 31 май.Приходите от албума ще отидат за благотворителната инициатива 20 Centers for 2010, чиято цел е да изгради 20 центъра Football for Hope за обучение и здравна грижа на непривилегированите общности в Африка.

Видеото към Waka Waka (This Time for Africa) ще бъде пуснато в световния ефир в средата на май в стандартна и 3D версия.

Сподели.