FIFA 12 отново е No.1 на Острова

Pinterest LinkedIn +

FIFA 12 – една от десетте видео игри, издадени през 2011 г., а и изобщо, с най-много продадени копия на Острова в дебютната си седмица, регистрира четвъртата си последователна седмица под No.1 в официалната класация на Великобритания.

FIFA 12 излезе на 29 септември и се изкупи в над 3.2 милиона копия на Острова в рамките на първата си седмица на пазара. През изминалата седмица продажбите на заглавието са спаднали с малко над 50% спрямо първата седмица на годината, но въпреки това са се оказали достатъчни, за запазването на лидерството му в UK VGC Top 40.

Отстъпвайки втората позиция на Just Dance 3, в настоящото му издание Battlefield 3 заема четвърто място, като и този път касовият FPS на EA е класиран пред най-комерсиалното заглавие на 2011 г. - Call of Duty: Modern Warfare 3. На междинната трета позиция е поставена The Elder Scrolls 5: Skyrim, а непосредствено зад MW3 се намират Zumba Fitness и Zumba Fitness 2.

Rage, Assassin's Creed: Revelations и Need for Speed: The Run оформят челната десетка, като всички заглавия от нея търпят спад в търсенето. 

Сподели.