"Фермата" е "евтин филм" и трябва да бъде спряна незабавно - настояват зрители с писмо до СЕМ

Pinterest LinkedIn +

Едно любопитно писмо, подписано от Йордан Кабаиванов от гр. Павликени, циркулира в социалните мрежи през последните дни. То призовава за бойкот на финала на телевизионното риалити "Фермата" и е адресирано до Председателя на СЕМ Бетина Жотева и до Изпълнителния директор на bTV с копие до продуцентите на „Фермата“ Иван Христов и Андрей Арнаудов. 

Ето и аргументите на г-н Кабаиванов:

"Всяка делнична вечер и в събота по ефира на Националната телевизия bTV се излъчва форматът "Фермата" в най-гледания час от 21:00 до 22:30 ч.

Моля да прегледате излъченото предаване на дата 22.11.2021г ( и 23.11.2021г) в посочените часове, за да се убедите как с агресивна вербална атака двама мъже участници във формата – Ивайло и Кирил, си позволиха психически тормоз над възпитана жена – учителка, също участничка във формата.

Именно защото е предаване в най-гледаните часове и достъпно за широка аудитория от български граждани, смятам, че не отговаря на предварително заявените и популяризирани принципи за въздигане на национално съзнание и морални ценности. Напротив!!! Ненамесата на продукцията и на предоставилия ефирното време показа как се толерират грубостта, невъзпитаните обноски, възможността психически пред милиони зрители да бъде унижавана жена по професия учителка, която през целия формат не употреби НИТО ЕДНА обидна квалификация.

Моля Ви, в качеството на служебните Ви задължения и възможности, да прекратите това безумие!!! Нито е красиво, нито е полезно, защото би могло да се копира от ниско грамотни хора и да стане общ модел на подражание и поведение.

Моля да забраните излъчването на останалите епизоди от този „евтин филм“ и неговия финал, защото е използвана лъжа и измама! Под предлог, че това е културно, образователно и позитивно риалити за показване на човешки и професионални умения всъщност се пробутва на зрителя една агресия, подигравателно отношение и егоцентризъм.

Желая да получа отговор за Вашата позиция по въпроса и предприетите от Вас мерки за възстановяване на справедливостта. Считам, че молбата ми ще бъде удовлетворена".

Призивът на възмутения зрител писмото да бъде разпространявано под всеки пост в социалните мрежи на "Фермата" срещна разбиране на огромна част от феновете на предаването, които също не крият възмущението си от тазгодишни герои като Иво, Кирил, Любо и тарторката им Мартина.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.