Феновете на "Междузвездни войни" искат нова принцеса Лея

Pinterest LinkedIn +

Феновете на "Междузвездни войни" са инициирали подписка, с която да заявят пред "Дисни" желанието си нова актриса да влезе в ролята на принцеса Лея. Преди в образа се превъплъщаваше Кари Фишър. Холивудската звезда почина на 27 декември 2016 г., след като получи масивен инфаркт по време на полет от Лондон до Лос Анджелис. Тя беше на 60 години.

Почитателите на поредицата предлагат в предстоящата лента "Епизод 9" Фишър да бъде заменена от Мерил Стрийп. В петицията, досега подписана от над 8 хил. човека, се посочва, че тя е "идеален кандидат" и е известна като "най-добрата жива актриса".

"С три награди "Оскар" и 20 номинации нейните постижения в киното са несравними. Освен таланта ù, това, че беше близка приятелка с Кари, я прави перфектна за ролята", се казва още в текста към подписката.

Принцеса Лея трябваше да е централен герой в "Епизод 9", но заради смъртта на Фишър сценарият беше пренаписан. Продуцентите на "Междузвездни войни" заявяват, че няма да дигитализират образа ù в предстоящи филми.
Сподели.

Относно автора

Страстен любител на литературата, особено на класически произведения. Запален фен на музиката и киното. Филолог, с няколкогодишен опит в писането на материали за онлайн и печатни издания.